Skarpladte håndgranater kastet mod højhus i Malmø

Beboere måtte evakueres fra en otte etagers bygning, efter nogen kastede med skarpladte håndgranater. Politiet ved endnu ikke, hvem der står bag angrebet

Politiet afspærrede lørdag morgen et større område omkring et højhus i Malmø efter to håndgranater blev kastet mod stedet. Det skriver den svenske avis Expressen.

Politiet modtog kort før klokken 5 lørdag morgen en anmeldelse om, at der var blevet kastet håndgranater mod den otte etager høje bygning, hvor der bor flere hundrede mennesker.

Det viste sig, at der lå to skarpladte håndgranater to skarpladte håndgranater på et udbygget tag i forbindelse med en ejendom i boligkvarteret. Håndgranaterne eksploderede ikke, så ingen kom noget til.

- Nogen har forsøgt at kaste noget ind, som eventuelt kan udgøre en sprængningsrisiko, siger Lars Förstell fra politiet i Skåne til Expressen.

Han ville ikke uddybe med detaljer.

Bygning evakueret
Cirka 60 mennesker i bygningen blev evakueret omkring klokken 6. Området omkring Norrbäcksgatan, hvor bygningen ligger, blev afspærret for både bil- og fodgængertrafik.

- Vi har afspærret og sikret stedet. Dels på grund af den eventuelle fare, dels på grund af muligheden for at sikre spor. Stedet skal være uberørt for at teknikerne kan undersøge det grundigt og for at tage hånd om det, der eventuelt udgør en fare, siger Lars Förstell.

Lars Förstell ville ikke vil kommentere, hvorvidt der har været fremsat trusler mod personer i området.

Man ved endnu ikke, hvem der står bag angrebet.

Ekstra Bladet følger sagen.