Skib i brand: Fare for eksplosion

En russisk trawler brænder ud for den norske kyst. Røgen fra trawleren havde lukket afdelinger på det lokale sygehus. Flere var blevet evakueret af frygt for eksplosion og farlig røg

En brand brød onsdag ud i den russiske trawler Bukhta Naezdik. Foto: Ritzau Scanpix.
En brand brød onsdag ud i den russiske trawler Bukhta Naezdik. Foto: Ritzau Scanpix.
Følg Krimi

Der er ild i en russisk trawler ud for den norske kyst. Røgen fra skibet spreder sig ind i den norske by Tromsø og har sat dele af byens sygehus ud af drift. Trawleren er kæntret, men de norske myndigheder melder om risiko for at skibet skulle eksplodere.

Det skriver NRK torsdag.

Det er den russiske trawler Bukhta Naezdik, hvor der onsdag formiddag udbrød brand, som konsekvens havde politiet evakueret 92 personer og afspærret et område inden for 300 meter af skibet. Politiet har nu ophævet afspærringen, da det ikke længere vurderes til at være en sikkerhedsrisiko.

Olie lækkede fra skibet
Skibet skulle have haft 200.000 liter dieselolie ombord, da branden brød ud. Norsk beredskab arbejder nu på at begrænse udslippet.

Politiet forventer, at en stor del af skibets dieselolie allerede skulle være brændt af. Men med så mange liter ombord er en del alligevel sluppet ud.

- Der er konstateret olie i søen. Vi har ikke et estimat over mængden. Men skibet lækker olie, siger vagtchef i den norske kystvagt, Steinar Gyltnes, til VG

Selvom store dele af skibet nu er under vand, oplyser norsk politi til NRK, at skibets ammoniaktank har risiko for at eksplodere. Skibet bliver nu kølet ned for at mindske faren for eksplosion.

Røgen stiger fra den kæntrede trawler. Foto: Ritzau Scanpix.
Røgen stiger fra den kæntrede trawler. Foto: Ritzau Scanpix.

Sygehus udfordret af røg
På land blev Universitetssygehuset Nord-Norge påvirket af den massive røg fra det brændende skib. De var nødsaget til at lukke alle vinduer og ventilationssystem samt flere afdelinger.

Sygehuset er kun 400 meter væk fra skibet, hvorfor sygehusets medarbejdere også oplevede udfordringer med at komme på arbejde som følge af politiets afspærringer.

Politiet har afblæst faren. Sygehuset forsøger derfor nu at komme tilbage til normal drift.

Ingen alvorligt tilskadekomne
Det russiske skib har 29 personer tilknyttet, ingen af dem meldes alvorligt sårede. 12 af dem er ifølge norsk politi blevet sendt til lægevagten med røgskader.

Trawleren er 64 meter lang og 13 meter bred.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+