Skib sunket ud for Bornholm

En person er kommet til skade, efter et polsk fiskeskib er blevet påsejlet ud for Bornholm. Stort fragtskib er tilbageholdt

Det skib, der er undersøges for at have sejlet ind i det polske fiskeskib, er Begonia S. Foto: Morten Brandborg
Det skib, der er undersøges for at have sejlet ind i det polske fiskeskib, er Begonia S. Foto: Morten Brandborg

Et skib er sunket syd for Rønne. Redningspersonale var tidligere på stedet og en enkelt er kommet til skade.

Det skriver Forsvaret på det sociale medie Twitter.

- Polsk fiskeskib vædret og sunket syd for Rønne. Mandskabet er i redningsflåde.

- Helikopter og skibe fra Forsvaret er på stedet og ingen yderligere assistance er nødvendig. En enkelt person med en hovedskade sejles i øjeblikket til Rønne hospital, skriver Forsvaret.

At være vædret betyder, at man er blevet sejlet ind i med en betydelig kraft.

Begonia S
Det skib, der undersøges for at have sejlet ind i det polske fiskeskib, er fragtskibet Begonia S. Det bekræfter Jesper Lyngholm over for Ekstra Bladet.

Vagtchefen i Bornholms Politi, Henrik Schwarz, siger til Ekstra Bladet, at Begonia S på nuværende tidspunkt er tilbageholdt i Rønne Havn, og at det er helt normal procedure.

Ifølge en pressemeddelse har Bornholms Politi været ombord på fragtskibet. Skibet er fortsat tilbageholdt, 'indtil yderligere undersøgelser kan afdække hændelsesforløbet', lyder det i meddelsen fra Bornholms Politi.

Her fremgår det også, at besætningen på Begonia S består af 17 besætningsmedlemmer fra Tyrkiet, Indien, Georgien og Indien.

Besætningsmedlemmer fra både den polske fiskebåd og fra fragtskibet afhøres med hjælp fra en tolk. Ingen er indtil videre anholdt eller sigtet i sagen, understreger politiet i pressemeddelelsen.

En på hospitalet
Vagtholdsleder ved Forsvarets Operationscenter Major Jesper Lyngholm fortæller, at det polske fiskeskib selv meldte, at man var blevet vædret og at alle 16 om bord på skibet var gået i redningsflåden.

Der er tale om 13 passagerer og tre besætningsmedlemmer, fortæller Jesper Lyngholm til Ekstra Bladet.

En enkelt er fragtet til hospitalet i Rønne med en flænge i hovedet. Han betegnes som relativt let tilskadekommen.

- Den pågældende fik en lettere flænge i panden uden på nogen måde at være i livsfare. Det tyder på, at han er faldet, og har slået hovedet ind i rælingen.

- Han kom om bord på et skib fra en redningsstation fra Bornholm, og besætningen på det skib vurderede, at der ikke var behov for, at han blev helikopterevakueret til Rønne Sygehus, så det har været en mindre skade, siger vagtholdslederen til Ekstra Bladet.

Skibet, der er mistænkes for at have sejlet ind i den polske fiskebåd, Begonia S, beskrives som 140 meter langt og 20 meter bredt. Skibet kommer fra Cook-Islands ved New Zealand.

På satelitovervågningen var Begonia S i området, på det tidspunkt, hvor Søfartsstyrelsen fik en melding om, at det polske fiskeskib tog vand ind.

- Og på den baggrund er skibet blevet bedt om at sejle til Rønne Havn. Og så kører der en politmæssig efterforskning derefter, siger Jesper Lyngholm til Ekstra Bladet.

Overladt til politiet
Det polske fiskeskib beskrives af Major Jesper Lyngholm som et 20 meter langt, seks meter bredt skib, der kan chartres af interesserede fiskere.

Et hold af eksperter er ved at blive samlet og fragtet til Bornholm for at kontrollere, om det sunkne skib udgør en miljørisiko.

- Vi skal finde ud af, om der lækker olie eller andre farlige ting. Så vi skal have et mobilt miljøhold til Rønne.

- Resten er en politimæssig efterforskning, siger Major Jesper Lyngholm til Ritzau.

- Der foregår ikke noget redsningarbejde nu. Hele sagen køres af dels politiet og dels Søfartsstyrelsen, siger Jesper Lyngholm til Ekstra Bladet.