Skibsinspektør giver detaljer til norsk kommission mandag

Mandag mødes Flemming Thue Jensen med den norske kommission, der skal granske Scandinavian Star branden

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Skibsinspektør Flemming Thue Jensen, skal mandag formiddag mødes med den norske kommission, som er nedsat af det norske storting for at granske brandkatastrofen på Scandinavian Star for 26 år siden, skriver DR.

- Jeg skal møde kommissionen i morgen, og det er jeg vældig glad for. Det er nogen af dem, der også holder politiet i ørene. Det er et fuldstændig lukket forum i kommissionen, siger han til DR Nyheder.

Tidligere søndag fremlagde Flemming Thue Jensen dele af sin egen, private efterforskning om katastrofen på Scandinavian Star for de fremmødte medier.

Her fortalte han, at han mener at kunne redegøre for, at det var to besætningsmedlemmer, der stod bag branden på færgen Scandinavian Star, som kostede 159 personer livet.

Til de fremmødte medier ville han dog ikke komme ind på de nærmere detaljer om de to personer. Men når han mødes mandag med kommissionen, lægger Flemming Thue Jensen kortene på bordet.

- Jeg vil fortælle dem meget mere end på pressekonferencen, siger han til DR.

Kommissionen, som Flemming Thue Jensen skal mødes med, blev nedsat i 2015 for at granske katastrofen på Scandinavian Star.

Det er blandt andet kommissionens opgave, at vurdere om den tidligere behandling af sagen har redegjort korrekt for hændelsesforløbet, samt om myndighederne har handlet korrekt i deres håndtering af sagen.

Samtidig med kommissionens arbejde har Oslos politiinspektør i 2014 genåbnet dele af efterforskningen om Scandinavian Star. Den nye efterforskning ventes at blive fremlagt til sommer.

Søndag gjorde Flemming Thue Jensen det dog klart til pressemødet, at han ikke har tænkt sig at lade sig afhøre af norsk politi, fordi han har mistet tilliden til politiet.

Men han vil altså gerne tale med kommissionen, da de netop har til opgave at granske myndighedernes rolle.

Kommissionens arbejde ventes at være færdiggjort i sommeren 2017.