Skide fuld til hest: 51-årig kvinde anholdt for sprit-ridning

Kvinden havde svært ved at sidde på hesten, da hun red til byen for at købe mere alkohol - se videoen her

Den 51-årige kvinde var stærkt beruset på hesteryg. Hun skulle ind til byen for at købe mere alkohol. Video: Queensland Police
Følg Krimi

En 51-årige kvinde fra Australien havde kigget lidt for dybt i flasken mandag aften, da hun fra sin gård i Queensland besluttede sig for at tage sin hest og ride ind til den nærmeste by Logan og købe mere alkohol.  Kvinden havde svært ved at sidde på hesten og optrådte meget beruset, da hun ankom til en butik i byen for at købe alkohol. Derfor ringede butik-ejeren til politiet.

Da politiet ankom til butikken, blev den kvindelige rytter bedt om at stige af sin hest, mens en politimand forklarede hende følgende:

- Det er som med biler. Man må ikke ride på en hest, hvis man har drukket mere end den tilladte alkohol-promille, forklarede politimanden, der efterfølgende anholdte den berusede kvinde, der blev kørt til politistationen, hvor hun fik lov til at blæse i ballon. Og her konstaterede politiet, at den 51-årige kvinde faktisk havde drukket fire gange mere end den tilladte alkohol-promille. Hun var bogstaveligt talt skidefuld.

Det skriver flere medier heriblandt Independent og The Guardian

På de sociale medier har politiet i Queensland både lagt en video og billeder ud af den meget usædvanlige anholdelse.

Den 51-årige kvinde, der er blevet sigtet for at have redet på en hest i alkohol påvirket tilstand, kan forvente en klækkelig bøde. Det vides dog ikke, om hun har fået et klip i sit 'ride-kort'.

Ikke ulovligt i Danmark
Hvis det samme var sket i Danmark, ville kvinden højst sandsynligt bare have fået en formaning eller en advarsel og blive bedt om at 'klappe hesten'.

For ca. et år siden meldte Nordsjællands Politi nemlig ud, at der ikke er nogen fast øvre promillegrænse for, hvornår du må ride på en hest.

- Du skal dog kunne føre hesten på en betryggende måde, uanset hvor meget eller lidt du har fået indenbords. Det er med andre ord en vurderingssag, skrev politiet dengang på deres facebook.

Her ses en politimand med hesten, efter at den kvindelige ejer netop er blevet anholdt for sprit-ridning. (Foto: Queensland Police)
Her ses en politimand med hesten, efter at den kvindelige ejer netop er blevet anholdt for sprit-ridning. (Foto: Queensland Police)
 

 

 

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.