Skød bilist fem gange i ryggen: Nu erkender politimand

Et trafikstop fik dødelig udgang for den sorte amerikaner Walter Scott

Michael Slager har erkendt, at han gik for langt i sin magtanvendelse, da han affyrede otte skud mod en ubevæbnet mand. (Foto: AP)
Michael Slager har erkendt, at han gik for langt i sin magtanvendelse, da han affyrede otte skud mod en ubevæbnet mand. (Foto: AP)

Den sorte bilist Walter Scott blev ramt af fem dødbringende skud i ryggen, da han forsøgte at løb væk fra den hvide politimand Michael Slager.

Drabet udløste demonstrationer i USA, men nu har politimanden erkendt, at han gik for langt i sin magtanvendelse.

I en aftale med anklageren i South Carolina har Slager påtaget sig et ansvar for episoden. Til gengæld slipper han for en sigtelse for overlagt drab, skriver CNN.

- Vi håber, at Michaels erkendelse af sit ansvar vil hjælpe Scott-familien, mens de sørger over deres tab, siger Slagers advokat, Andy Savage.

Michael Slager risikerer dog fortsat et langvarig ophold i fængsel, når han senere på året får sin straf.

Derfor filmede jeg politidrab

Slager skød Scott i ryggen, mens den ubevæbnede mand forsøger at stikke af fra politimanden under et trafikstop i april 2015.

Et øjenvidne filmede situationen, hvor Scott løber væk fra Slager, der i alt affyrede otte skud mod den sorte mand, fem skud ramte.

Michael Slager har allerede været en tur i retten, men en overvejende hvid jury kunne ikke blive enige om, hvorvidt den 35-årige politimand var skyldig i drab.

Slager forklarede under retssagen, at han havde frygtet for sit liv. Fra vidneskranken fortalte han, at han havde været i håndgemæng med Scott, inden episoden blev filmet.

Bystyret i Charleston har allerede tilkendt Walther Scotts familie en erstatning på 6,5 millioner dollar - cirka 45 millioner danske kroner.

Walther Scotts mor foran domhuset i Charleston tirsdag. (Foto: AP)
Walther Scotts mor foran domhuset i Charleston tirsdag. (Foto: AP)

Drabet på Walter Scott skete på et tidspunkt, hvor der er øget fokus på konfrontationer mellem amerikanske politifolk og sorte borgere.

Ifølge avisen Washington Post blev 202 sorte dræbt af amerikansk politi i 2016. Det er knap en fjerdedel af alle politidrab i år. USA's sorte udgør knap 13 procent af landets befolkning.

I 2015 blev i alt 990 mennesker dræbt af skud affyret af politifolk i USA. Heraf var 258 sorte amerikanere, viser avisens opgørelse.

Lam mand skudt: Her er de værste politi-drab