Skød to betjente: Det gemte han i tasken imens

Politiet har anholdt den formodede leder af hashboden, som Mesa Hodzic, 25, arbejdede for

Den formodede gerningsmand modtager hjertemassage efter at være blevet skudt af politiet. (Video: privatoptagelser)

Den 25-årige Mesa Hodzic var på vej væk med en sportstaske pakket med varelageret fra en hashbod i Pusherstreet, da han skød to politifolk, der forsøgte at anholde ham, og en tilfældig forbipasserende polak.

Det skete ved Fredens Ark på Christiania den 31. august cirka kl. 22.50 og næste morgen blev Mesa Hodzic skudt af politiets Aktionsstyrke ved Vinkelhusene på Amager, da Mesa Hodzic blev råbt an og affyrede flere skud mod AKS-betjentene. Han døde senere på hospitalet.

I Hummel sportstasken lå 506 joint, 1990 gram skunk, 1125 gram hash og diverse remedier fra hashboden, blandt andet et bodklæde, grensaks, elektronvægt og vareskilte.

Derfor var han bevæbnet: Truet af bandefolk inden han skød betjente

Det fremgår af sigtelsen mod en 40-årig tidligere dømt hashhandler, Steffen Leif Jørgensen, der i dag blev fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret, sigtet for at have været overordnet leder af en eller flere hashboder på Christiania, blandt dem hashbod 2a, som Mesa Hodzic arbejdede for.

Han fik anholdelsen opretholdt i tre døgn. Det betyder, at politiets beviser mod ham foreløbig ikke er overbevisende.

Politiet mener, at Mesa Hodzic netop havde pakket hash-boden ned ved lukketid, da politiet ville anholde ham. Da Mesa Hodzic flygtede efterlod han Hummel-tasken med hash-grejerne på gaden ved Fredens Ark. Af hensyn til de kriminaltekniske undersøgelser gik der lang tid, før politiet fik lejlighed til at kigge i tasken.

Fik fem år under 'Operation Nordlys'
Steffen Leif Jørgensen er i forvejen idømt fem års fængsel for organiseret hashhandel på Christiania i sagen, som politiet kalder 'Operation Nordlys'. Han ankede straks dommen og har været på fri fod siden byrettens dom, og de to nye forhold, som politiet nu sigter ham for, er, ifølge sigtelsen,begået efter løsladelsen.

Østre Landsret behandler i øjeblikket ankesagen, og den 40-årige blev i dag kørt direkte fra Østre Landsret til Københavns Byret for at blive fremstillet i grundlovsforhør.

Steffen Leif Jørgensen nægter sig skyldig, og hans forsvarer Hugo Steimetz oplyste i retten, at han blev anholdt af politiet straks efter skyderiet på Christiania, men løsladt igen uden sigtelse.

Forsvareren krævede åbne døre i grundlovsforhøret, men retten lukkede dørene på anklager Laura Birchs begæring af hensyn til politiets efterforskning.

Nu sigter politiet ham så for at stå bag de hash-produkter, som Mesa Hodzic havde i sin taske, da politiet forsøgte at anholde ham. Mesa Hodzic rev sig løs af betjentene, trak en kaliber 22 pistol og skød de to politifolk. Den ene blev ramt i hovedet og kritisk såret, mens den anden blev skudt i låret.

Kort efter mødte Musa Hodzic en polak og råbte ham an: - Er du også en fucking panser, hvorefter han skød polakken i benet.

Politiet antog først, at Musa Hodzic var på vej væk med dagens omsætning fra hashboden, men da indholdet af Hummel tasken blev nærmere undersøgt var den fyldt med hash-produkter og 'værktøj'.

Foruden sigtelsen for indholdet af Mesa Hodzics sportstaske, sigtes Steffen Leif Jørgensen nu for præcist det samme hash-forhold som Musa Hodzic nåede at blive sigtet for 'in absentia', inden han døde på hospitalet af politiets skud.

Stort parti hash
Det handler igen om hashbod 2a, som Steffen Leif Jørgensen, ifølge sigtelsen, var overordnet leder af.

Han sigtes for den 31. maj at have besiddet 48,8 kg. hash, 2,7 kilo skunk, 2,7 kilo pot, 1476 store joints indeholdende 4280 gram hashmix. 399 almindelige joints indeholdende 478 gram hashmix, 43 gram ICE, 24 gram butter hash, 12 gram ryst, 130 ml. hasholie og 61 hashkager.

Også dette hash-forhold nægter den tidligere dømte Steffen Leif Jørgensen ethvert kendskab til.

Under politiets 'Operation Nordlys' mod den organiserede hashhandel på Christiania blev 76 personer dømt i seks sagskomplekser. I en syvende sag blev syv mænd dømt for at være leverandører af hash til Pusherstreet.

Steffen Leif Jørgensen blev i Københavns Byret dømt som en af hovedmændene, der fik de længste straffe på fem års fængsel. Han blev kendt skyldig i salg af godt 400 kilo hash og for at have haft del i et lager på endnu 400 kilo.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.