Skole i brand: Svensk politi skød mod mistænkelig bil

I en længere periode har svenske asylcentre været ramt af mange påsatte brande. Nu tror politiet, at en brand mod en arabisk friskole også kan være påsat

Billedet her er taget søndag morgen, hvor brandvæsnet stadig arbejdede på stedet. Store dele af skolen er ødelagt (Foto: Mathias Øgendal)
Billedet her er taget søndag morgen, hvor brandvæsnet stadig arbejdede på stedet. Store dele af skolen er ødelagt (Foto: Mathias Øgendal)

Ved du noget om sagen eller har du billeder fra stedet? Send en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller en mail til 1224@eb.dk

En arabisk friskole i Malmø er sent lørdag aften blev ramt af en voldsom brand. Det var en patruljevogn med betjente, som opdagede branden omkring klokken 23, og siden har brandvæsnet arbejdet på stedet.

Det skriver Aftonbladet.

- Betjentene hørte et smæld eller en form for eksplosion, siger Mia Sandgren, der er talsperson hos skånsk politi, ifølge det svenske medie.

Der er ingen meldinger om, at nogen skulle være kommet til skade i branden, som af redningstjenesten betegnes som en storbrand.

- Bygningen er helt overtændt. Vi har enheder fra alle stationer i Malmø og Lund og yderligere nogle fra andre steder. Vi gør alt for at begrænse skaderne, siger Paul Bjurehag fra Räddningstjänsten syd ifølge Expressen.se.

Kan være påsat
Politiet har en mistanke om, at branden kan være påsat, og idet patruljen faktisk kom hen til skolen, så de en bil skynde sig fra stedet. Derfor forsøgte en anden patruljevogn at stande bilen, men det kunne ikke lade sig gøre.

- En betjent var gået ud ad bilen, og han blev næsten påkørt af den mistænkelige bil. Derfor skød man mod bilen, men det lykkedes alligevel ikke at standse den, siger Mia Sandgren.

Politiet leder derfor stadig efter bilen i Malmø-området. Ingen af betjentene kom til skade.

Kan være drabsforsøg
Politiet arbejder stadig med at finde ud af motivet bag ildspåsættelsen. Der kan også være flere sigtelser undervejs til gerningsmændene, som stadig er på fri fod.

- Det kan både handle om skader fra branden til forsøg på mordbrand. Det kan også handle om drabsforsøg, fordi betjenten blev forsøgt kørt ned, siger Mia Sandgren fra politiet i Skåne ifølge Aftonbladet.

Politiet er ikke sikre på, at mændene i flugtbilen har noget med branden at gøre, men de vil meget gerne i kontakt med dem.

Flere påsatte brande
Sverige blev især i efteråret ramt af en lang række påsatte brænde i hele landet. Det var især asylcentre, som stod for skud.

Således blev omkring 20 centre i landet udsat for brandattentater sidste år.

Der er uvist, om der er en sammenhæng mellem nattens brand i Sverige og brandene mod asylcentrene.

Krimi Sverige: Endnu en brand i kommende asylcenter