Skole i flammer: Flere personer tilbageholdt

En nedlagt skole brød søndag eftermiddag i brand, og det har fortsat ikke været muligt at få den voldsomme brand slukket. Syv unge drenge er tilbageholdt

Voldsomme tv-billeder fra gerningsstedet søndag aften. Video: Kenneth Meyer

Opdatering: 55 mand kæmper i øjeblikket mod flammerne ved hjælp af fire autosprøjter, to tankvogne og en redningskran, skriver Lars Høg Schou, som er operativ chef i Bredskabsstyrelsen, på Twitter.

Politiet er søndag eftermiddag rykket ud til en brand på Tjørnelyskolen på Lillevangsvej i Greve.

Det bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi over for Ekstra Bladet.

- Vi er dernede. Det er en gammel skole, som står til nedrivning, siger vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi Thomas Jørgensen.

Politiet var til stede på skolen, fordi de havde fået en anmeldelse om hærværk med blandt andet knuste ruder. Her tilbageholdt de syv unge drenge, mens de undersøgte nærmere, skriver de i en pressemeddelelse.

Herefter udbrød der pludselig brand på stedet, og politiet tilkaldte brandvæsnet.

En gruppe drenge er tilbageholdt af politiet og lagt i såkaldte DNA-dragter. Foto: Kenneth Meyer
En gruppe drenge er tilbageholdt af politiet og lagt i såkaldte DNA-dragter. Foto: Kenneth Meyer

Ingen personer er kommet til skade, og slukningsarbejdet vil formentlig fortsætte natten over, oplyser politiet I en pressemeddelelse.

Politiet oplyser i pressemeddelelsen, at de har evakueret flere beboere fra rækkehuse i Tjørnelyparken syd for den brændende skole omkring klokken 18.30 på grund af den kraftige røgudvikling.

De tilbageholdte drenges rolle undersøges nu nærmere.

Sådan så det ud tidligere i dag, da flere unge personer bliver tilbageholdt. Video: Kenneth Meyer

I løbet af mandagen vil politiets brandefterforskere undersøge brandstedet nærmere, for at finde årsagen til branden.

Ekstra Bladets mand på stedet fortæller, at det fortsat brænder voldsomt.

- Branden startede i nogle bygninger bag ved gymnastiksalen, og har siden spredt sig til gymnastiksalen også. Nu ser det ud, som om den er ved at sprede sig til en anden del af skolen, siger Ekstra Bladets mand på stedet.

På Twitter oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, at beboere i området skal blive inden døre, lukke for vinduerne og standse ventilation.

Det er det Østsjællands Beredskab, som står for slukningsarbejdet. Beredskab Øst yder assistance, og de skriver på Twitter, at de har afsendt en indsatsleder med drone. Derudover har de klokken 18.20 afsendt yderligere to tankvogne til assistance.

Hos Frederiksborg Brand og Redning har man også sendt en sprøjte og en tankvogn til assistance ved branden, oplyser de på Twitter kort efter klokken 19.

Operativ chef i Bredskabsstyrelsen Lars Høg Schou oplyser sent søndag aften på Twitter, at Beredskabsstyrelses afdelinger på Sjælland blandt andet assisterer med 55 mand, fire autosprøjter, to tankvogne og en redningskran.

Han oplyser desuden, at man søndag aften har flyttet seks mand, en autosprøjte og en tankvogn fra Beredskabsstyrelsen Sydjylland til Beredskabsstyrelsen Sjælland.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer