Annonce:
Annonce:

Skole rystet over drenges angreb med Molotov-cocktail - elevs tilstand kritisk

Fire teenagerdrenge fra Ry fængslet for at kaste benzinbombe på 16-årig skolekammerat

Annonce:
Følg Krimi

Retten i Horsens har i dag fængslet fire 16-årige drenge fra Ry ved Silkeborg for grov vold mod en jævnaldrende skolekammerat. Den 16-årige, som har afghanske rødder, pådrog sig svære forbrændinger mandag aften efter at være ramt af en Moltotov-cocktail.

Angrebet skete tæt ved Mølleskolen i Ry, hvor den 16-årige var oppe at toppes med de fire andre, som alle er af dansk herkomst.

Drengens tilstand betegnes af politiet fortsat som kritisk. Han blev ramt af den brændende benzin midt på kroppen, men så vidt politiet har oplyst i dag, skulle han være uden for livsfare.

I følge politiet er der ikke tale om et angreb med etniske eller racistiske mislyde, men om en verserende konflikt mellem de fire danskere og afghaneren, som pludselig er eksploderet.

Fire drenge anholdt: Kastede brændende flaske med benzin mod 16-årig

Annonce:

Mølleskolens konstituerede leder Alma Schack Andersen er forfærdet over den brutale episode blandt fem af skolens elever, der alle går på 9. årgang.

- Vi havde ikke kendskab til, at der forelå så alvorlig en konflikt, der kunne ende så voldsomt. Havde vi vidst noget, så havde vi også taget affære, siger Alma Schack Andersen til Ekstra Bladet.

Skolen har dagen igennem holdt møder med personalet, som er blevet bedt om at tale med eleverne om brandangrebet.

I en intern meddelelse til forældrene på Mølleskolens 8. og 9. årgang skriver skolelederen blandt andet:

"Vi har den dybeste medfølelse med alle implicerede. Særligt ofret, men også de 4 drenge, deres søskende og forældre".

"Vi vil selvsagt være opmærksomme på, hvad der fremover kan ske, og vi vil appellere meget til, at I som forældre støtter op om skolen og de bestræbelser vi nu og fremover gør for igen at få normale tilstande".

Annonce:

"Vi vil bede jer hjælpe jeres børn med at komme igennem dette uden yderligere konflikter".

Lukket grundlovsforhør
De fire drenge blev anholdt sent mandag aften og fremstillet i grundlovsforhør kl. 10 i dag ved retten i Horsens. Af hensyn til sagens efterforskning og på grund af de sigtedes unge alder valgte dommeren at lukke dørene for offentligheden.

Vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi sagde tidligere i dag til Ekstra Bladet, at overfaldet ikke havde noget at gøre med forskelle i drengenes etniske baggrund:

- Der er ikke tale om, at drengene har jagtet deres offer rundt. Drengene aftalte alle at mødes mandag aften på et udendørs sted i Ry. De havde et mellemværende. Vi ved endnu ikke med sikkerhed, hvad det gik ud på.

- Drengene havde drengene medbragt flasken med benzin. Pludselig blev flasken med brændende benzin kastet mod den 16-årige, siger Lars P. Madsen til Ekstra Bladet.

Annonce:

De fire teenagere er nu fængslet i surrogat på lukkede ungdomsinstitutioner. De nægter sig alle skyldige og har kæret byrettens kendelse til landsretten.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
LIGE NU
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: