Skoleelev amok i USA: To dræbt og 17 såret

To elever blev dræbt i et skyderi på et gymnasium i den amerikanske delstat Kentucky. 17 andre er kvæstet

En 15-årig dreng dræbte to klassekammerater og sårede mange andre, da han tirsdag åbnede ild med et håndvåben i et auditorium på et gymnasium i byen Benton, Kentucky.

Det oplyser Associated Press.

- Han var beslutsom. Han vidste, hvad han gjorde, siger Alexandria Caporali, 16, der flygtede ud af lokalet, da skyderiet begyndte.

- De kom bare: 'bang, bang, bang, bang, bang'. Man kunne se hans arm bevæge sig i ryk, når han trykkede på aftrækkeren, siger hun.

Gerningsmanden, der ikke er identificeret, fortsatte skyderiet, til han løb tør for ammunition. Han stak af til fods, men blev kort efter anholdt og sigtes for drab og drabsforsøg.

- Han blev tilbageholdt uden at gøre modstand, siger politikommissær Richard Sanders på et pressemøde.

Motivet ukendt
Det var årets første skoleskyderi i USA med dødelig udgang. Motivet til skyderiet er ikke offentliggjort.

I alt 12 elever blev såret af skud, mens fem personer kom til skade på anden måde i forbindelse med panikken på Marshall County High School.

Den formodede gerningsmand føres væk efter skyderiet. Foto: AP
Den formodede gerningsmand føres væk efter skyderiet. Foto: AP
 

Situationen var kaotisk. Folk flygtede over de omkringliggende marker eller kørte i sikkerhed i bil. Forældre ankom hurtigt til skolen og løb forfærdede rundt for at finde deres teenager.

- De smadrede døre og væltede hegn bare for at komme væk, siger Shea Thompson, mor til to elever, som befandt sig på skolen, da skyderiet begyndte.

De dræbte er identificeret som Bailey Holt og Preston Cope. Begge blev 15 år. Fem af de sårede er fortsat i kritisk tilstand, oplyser politiet.

Benton er en by med 4300 indbyggere i den vestlige del af Kentucky cirka 180 kilometer fra Nashville.