Skoleelev sigtet for drab: Far i chok

- Jeg er her for dig, sagde faderen til sin 16-årige søn, der tirsdag blev fængslet for drab

Politiet var massivt til stede ved Finsensvej fredag aften efter skyderiet. Video: Local Eyes.

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Faderen til den 16-årige, der er sigtet for at dræbe en 18-årig ung mand på Frederiksberg, er chokeret over, at hans søn nu sidder som sigtet for en brutal forbrydelse.

Faderen var til stede ved grundlovsforhøret og havde også en kuffert med ting med til sin søn. Han fik dog ikke øjenkontakt med sønnen inde i retslokalet, hvor den 16-årige nægtede sig skyldig ved grundlovsforhørets begyndelse. Derefter blev dørene lukket.

Faderen er overbevist om, at sønnen er uskyldig.

- Det er 100 procent sikkert, at det ikke er ham. Min søn kan ikke skyde en person. Jeg kender ham. Han har ikke gjort sådan noget, siger faren overbevist.

Ud over den 16-årige har politiet anholdt en 14-årig dreng, som dog på grund af sin alder ikke bliver fremstillet i grundlovsforhør.

Begge er sigtet for drab på den 18-årige, som blev skudt i hovedet, da han befandt sig ved supermarkedet Lidl på Dirch Passers Allé og Finsensvej på Frederiksberg fredag aften klokken 20.44.

Ifølge efterforskningsleder Brian Belling er der en relation mellem den dræbte og de anholdte.

- De kender hinanden, og så opstår der noget uenighed. Noget diskussion, fortæller Brian Belling, der ikke ønsker at komme nærmere ind på, hvad denne uenighed bunder i.

Vi fik et chok
Faderen til den 16-årige kender godt den 14-årige dreng, der også er anholdt, men har ikke gode ting at sige om ham. Hans egen søn var ikke hjemme i aftes, da han blev anholdt, men politiet kom for at ransage familiens lejlighed.

- Vi fik et chok, fortæller faderen og siger, at både han og hans hustru har det forfærdeligt.

- Vi kan ikke spise, vi kan ikke sove, siger han.

Den 16-årige er del af en større søskendeflok, og faderen fortæller, at han har et meget godt bånd til sønnen.

- Vi er mere venner end far og søn, lyder det.

Han er en god dreng
De har tidligere rejst meget til faderens hjemland, men her i corona-tiden har de rejst rundt i Danmark. Været på Møns Klint. I Helsingør. I BonBon-land.

Så sent som om torsdagen før drabet havde sønnen inviteret sin lillesøster på McDonald’s og havde også købt en stor bamse til hende.

- Han er en god dreng. Han ryger nok nogle cigaretter, men ikke foran sin mor og far. Men han er en god dreng, siger faderen, der ikke har mærket noget anderledes ved sønnen siden i fredags, hvor drabet skete.

- Hvad vil du gøre, hvis det viser sig, at han er skyldig?

- Vi vil prøve at hjælpe ham, hvis det er ham. Og så skal vi have svar på, hvorfor han har gjort det. Hvis det er ham, så skal han betale. Og vi har en lov her. Men det er 100 procent sikkert, at det ikke er ham.

Han fortæller, at sønnen er dygtig til sprog, går til fitness og gerne vil lave noget med sine hænder, når han er færdig med skolen.

- Det her er første gang, vi har problemer. Det er forfærdeligt.

Ved grundlovsforhørets afslutning blev den 16-årige varetægtsfængslet frem til 13. oktober i surrogat på en institution for unge.

Faderen fik lov til at tale kort med ham efterfølgende, hvor de fik at vide, at de skulle tale dansk. Her lagde han armen om sin søn, der fik tårer i øjnene, hvorefter faderen sagde 'vi er her for dig'.

Herefter blev den sigtede bedt om at følge med betjentene.

Rosende ord
Den dræbte gik i 2.g på Falkonergårdens Gymnasium på Frederiksberg, og rektor Marianne Svendsen har også beskrevet den dræbte med rosende ord.

Ekstra Bladet har talt med den dræbtes fætter, der fortæller, at de to havde et tæt forhold. Det kan du læse mere om her.

18-årig dræbt: 'Han var der altid for folk'

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.