Skoleelever finder narkolager

Elever fra 3. klasse fandt torsdag et større parti narko

Sletten skole i Otterup foto:  Byrd/Maria Pries
Sletten skole i Otterup foto: Byrd/Maria Pries

Et glas med narko blev torsdag fundet i et buskads på et grønt område over for Sletten Skole i Otterup, hvor skolens elever leger i frikvartererne. Glasset var delvist nedgravet og indeholdt poser med et hvidt pulver.

En af eleverne forsøgte at åbne en af poserne, og blev derfor sendt til læge. Han er dog uskadt.

- Jeg er rystet. Jeg synes, det er et overgreb på vores elever, at anbringe hårde stoffer på skole- og legeområder. Børn er jo nysgerrige. De har troet, de var på en skattejagt, og så finder det det her. De er heldigvis fornuftige og afleverer det til os. Da vi overdrager det til politiet, er de heller ikke i tvivl om, at det er amfetamin, siger skoleleder Hans Jørgen Larsen til Ekstra Bladet.

Han roser i en pressemeddelelse samtidig politiet for at handle hurtigt og sikre, at der ikke er yderligere narko på området. Efter nærmere undersøgelse viste poserne sig at indeholde 400 gram amfetamin.

Det er kun to dage siden, at en hundepatrulje på skolens opfordring havde afsøgt skolen. Baggrunden var, at der i februar måned var gjort et fund af to mindre poser med hvidt pulver skjult på skolen. Poserne indeholdt henholdsvis heroin og amfetamin.

- Det var et nærlager, som var oppe under loftet på et af toiletterne, siger skolelederen.

Skolens elever ikke under mistanke
Selv om der er gjort fund på skolen og på et legeområde nær skolen, betyder det ikke, at mistanken i første omgang retter sig mod skolens elever.

- Skolen er åben til klokken 22.00, og den bliver brugt til musikundervisning og madlavning. Det betyder, at alle mulige komme ind på skolen. Og hvis nogen spørger dem, hvad de sakl, kan de bare sige, at de skulle på toilettet eller lignende, siger Hans Jørgen Larsen, som ikke tror, at det har noget med skolens elever at gøre.

Skolelederen opfordrer forældre til at tage en alvorlig snak med deres børn, om hvad de skal gøre, hvis de skulle finde poser med et ukendt indhold. De skal under ingen omstændigheder røre ved det, men i stedet tage fat i en voksen.

Skoleledelsen underrettede skolens forældre om fundet torsdag.