Skoleleder klædte tøjet af børn: Mindst to elever stoppet

Flere børn er blevet trukket ud Strandmølleskolen efter det er kommet frem at skolelederen i flere tilfælde, ifølge anklagerne, har handlet upassende overfor eleverne i bizarre nissehue-sager

Skolelederen på Strandmølleskolen er hovedpersonen i to bizarre sager, hvor nissehuer og et løst forhold til blufærdighed spiller en central rolle (Foto: Google Maps)
Skolelederen på Strandmølleskolen er hovedpersonen i to bizarre sager, hvor nissehuer og et løst forhold til blufærdighed spiller en central rolle (Foto: Google Maps)
Følg Krimi

Mindst to børn er blevet trukket ud af Strandmølleskolen i Assens på Fyn efter det er kommet frem, at skoleleder Anders Storebjerg i mindst to tilfælde på morgensamlinger i december har ageret upassende overfor eleverne.

Sagerne fandt sted den 15. og den 17. december, hvor skoleleder Anders Storebjerg i det ene tilfælde angiveligt stak hånden ned i bukserne på en elev i jagten på en nissehue.

I et andet tilfælde afklædte han to børn i to sorte affaldssække og truede med at klippe deres tissemænd af med en saks.

Begge episoder fandt sted for øjnene af resten af skolens elever og personale.

Politiet og Tilsynsudvalget under Undervisningsministeriet undersøger nu sagen, men har netop bedt Strandmølleskolen om at sende en uddybende redegørelse vedrørende forløbet.

To børn trukket ud
Men sagerne har også fået den konsekvens, at mindst to børn er blevet trukket ud af privatskolen, der hovedsagligt finansieres af staten.

Det fortæller Ingrid Olsen, der er mor til en 11-årig pige, der har skiftet skole ovenpå episoden.

- Som mor til en lille pige, kan det ikke nytte noget, at jeg lærer hende, at det er i orden, at voksne mænd trækker bukserne af hende til morskab for andre. Vi bliver nødt til at sige fra, lyder det fra Ingrid Olsen, der tidligere har forsøgt at råbe skolens bestyrelse op uden held.

I december var datterens klasse udvalgt som nisse-politi, og Anders Storebjerg fungerede i den periode som vikar i klassen.

Her gjorde skolelederen det ifølge Ingrid Olsen klart overfor klassen, at manglende nissehuer ville få konsekvenser for eleverne.

- Det blev udpenslet, at det var en sanktionsmulighed at tage tøjet af børnene. Sanktioner der foregik løbende i løbet af december, som jeg har forstået det, og som eleverne sagde fra overfor, forklarer hun til Ekstra Bladet.

Føler sig mobbet ud
På trods af, at hun og andre forældre har forsøgt at italesætte problemet med Anders Storebjergs opførsel i forbindelse med 'nissehuelegen', har hun løbet panden mod en mur i skolebestyrelsen.

- Vi er gentagne gange blevet hængt ud af skolebestyrelsen som interne kritikere. Desuden er vi blevet beskyldt for, at vi med vores kritik ødelægger skolen, manden (Anders Storebjerg red.) og børnenes skolegang, fortæller Inger Olsen.

Hun betegner sine oplevelser med skolebestyrelsen som voksenmobning og forstår ikke, at skolebestyrelsen ikke har taget klar afstand fra handlingerne.

Smed bukserne foran eleverne
Hun hæfter sig ved at Anders Storebjerg ved morgensamlingen den 15. december bad en af eleverne om at lede efter nissehuer.

En af huerne befandt sig i skolelederens bukser og i følge vidner, DR Fyn har været i kontakt med, blev den uheldige elev på scenen beordret til at fiske den lange røde hue op fra skolelederens bukser, hvorefter Anders Storebjerg kortvarigt smed bukserne foran forsamlingen.

Skolelederen er i den forbindelse også anklaget for at have haft hånden nede i elevens bukser.

Ekstra Bladet har mandag aften været i kontakt med skoleleder Anders Storebjerg, men han har ikke ønsket at deltage i et interview.

Det er desuden ikke lykkedes at skaffe en kommentar fra skolebestyrelsesformand, Lars Gustavsen, der mandag aften er til Wafande-koncert på skolen.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.