Annonce:
Annonce:

Skoleleder om terror-planer: Ikke overraskende

Carolineskolen, en jødisk skole på Østerbro i København, var angiveligt terrormål for en 16-årig pige og 24-årig tidligere Syrienkriger

Hør mere om sagen her
Annonce:
Følg Krimi

Det kommer ikke bag på skoleledelsen på Carolineskolen, at en 16-årige pige og en 24-årig mand - ifølge politiet - planlagde at bombe den jødiske skole i den såkaldte 'Kundby-sag'.

- Det er ikke overraskende, at vi er et mål, siger skoleleder Jan G. Hansen til Ekstra Bladet, men maner alligevel til ro i den uhyggelige sag, hvis detaljer har set dagens lys for første gang i dag.

- Hun er jo kun sigtet, så vi ved jo ikke, hvor det ender henne, siger han og afviser, at oplysningerne giver anledning til nærmere skærpning af sikkerheden.

- Det er jo en gammel sag, siger skolelederen.

Har broget fortid: Terrorsigtet Syrienskriger meldte sig selv

Har i forvejen bevogtning
I forvejen er Carolineskolen en del af politiets faste terrorbevogtning, hvilket vil sige, at der står og patruljerer betjente ved skolen i dens åbningstid.

Annonce:

Ekstra Bladet talte allerede med Carolineskolen tilbage i januar på baggrund af et tip om, at Carolineskolen skulle spille en rolle i den dengang hemmeligholdte sag.

Dengang afviste skoleleder Jan G. Hansen at have kendskab til noget i den forbindelse.

16-årig pige terrorsigtet: Ville bombe to skoler

Forældrene på skolen er blevet informeret om de formodede terrorplaner, som også tæller Sydskolen i Fårevejle. Her har den 16-årige pige ifølge Ekstra Bladets oplysninger tidligere været elev.

- Vi har informeret forældre og børn om det, vi ved, men det er ikke ret meget, siger Jan G. Hansen.

Overfor Ritzau uddyber han:

- Vi føler os trygge, og vi er rigtigt glade for det samarbejde, der er med politiet. Vi stoler på de vurderinger, de laver i forhold til vores sikkerhed.

- Hvis politiet havde skønnet, at der havde været en øget trussel, havde der sikkert også været et øget beredskab herude - og det har ikke været tilfældet, siger han.

Annonce:

Fandt kemikalier hos pige
Ekstra Bladet har været i kontakt med skolens bestyrelsesformand Benjamin Kramarz, som afviser at kommentere på sagen og henviser til skolen.

Pigen og hendes 24-årige mandlige bekendte, som er tidligere Syrienkriger, er sigtet for at have planlagt flere angreb og for at have skaffet bombemanualer til formålet. Hos pigen fandt politiet kemikalier til fremstilling af bomber.

6 ringbind rummer hemmelig sag mod 15-årig pige

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: