Skoleleder om voldtægtstiltalt idrætslærer: Han virker meget overbevisende

Både lærerkolleger, forældre og elever henvendte sig til skoleledelsen og fortalte om idrætslærerens grænseoverskridende adfærd

Følg Krimi

Selv om der kom henvendelser fra både elever, forældre og kolleger om en 32-årig idrætslærer og dennes uhensigtsmæssige adfærd over for især piger på skolen, så havde skolelederen ingen mistanke til, at manden skulle være gået over stregen.

Det fortalte skolelederen mandag ved Retten i Næstved, hvor den 32-årige sidder tiltalt for flere grove voldtægter af en 13-årig pige, som han var klasselærer for.

Ifølge anklageskriftet mod manden har han i perioden fra maj og frem til efteråret 2018 begået en stribe overgreb mod pigen. Skolelederen fortalte i retten, at han begyndte at få henvendelser om den 32-årige efter en lejrskole.

- Når jeg kigger på det, accelererer det i særdeleshed i september 2018 på baggrund af en lejrskole, de har været på. Jeg får henvendelser fra tre forskellige lærere, sagde skolelederen i retten.

- Lærerne fortæller, de har været ude at bade. Der har han kastet rundt med eleverne og med pigerne i bikini. Det synes de andre var lidt for tæt, selv om det i situationen kunne opfattes som harmløst.

Karakteristisk for ham
Ifølge skolelederens forklaring lagde den 32-årige sig fladt ned, da han talte med kollegerne om episoden under aftensmaden. Han lovede, at det ikke ville ske igen.

- Dagen efter sker det igen. Det er karakteristisk for ham. Han gør nogle ting, der kan opfattes aparte. Man kan ikke sige, det er forkert, men det kan opfattes forkert, sagde skolelederen.

I begyndelsen af oktober holdt skoleledelsen et møde med idrætslæreren. Mødet handlede blandt andet om, at kolleger mente, læreren var for nærgående over for især piger.

- På det tidspunkt tror vi ikke, der er noget. Men jeg husker, at jeg sagde til ham, at 'du risikerer at miste dit barn, din kone og aldrig at kunne arbejde med børn igen. Simpelthen fordi det kan misforstås', forklarede skolelederen i retten.

Pige betroede sig til lærer
Det var først i januar 2019, at den på det tidspunkt 14-årige pige gik til en lærer på skolen og betroede sig. Det skete ved, at pigen med en veninde henvendte sig. Under et møde på et kontor, skrev pigen ordet voldtægt på et stykke papir, fordi hun ikke havde modet til at sige det med egne ord.

Den kvindelige lærer vidnede også i retten og fortalte, at den forurettede pige begyndte at ændre adfærd i august 2018.

- Hun begyndte at være mere ukoncentreret og var indimellem ikke til stede, forklarede læreren.

Sidst i oktober 2018 fik skolelederen endnu en henvendelse om idrætslæreren. Denne gang fra en forælder til en dreng, som var træt af idrætslærerens nedladende sprogbrug. Samme dag henvendte en pige og en dreng sig til en lærer på skolen og fortalte om nogle ubehagelige berøringer.

- Det er noget med berøringer, der kan være på kanten, og som pigerne synes kan være ubehagelige. De fortæller også om en pige, der har fået et klap i numsen, sagde skolelederen i retten.

Ingen mistanke
På trods af flere møder med idrætslæreren om dennes adfærd havde skolelederen ingen mistanke om, at der var noget alvorligt galt. Det gav skolelederen udtryk for i retten.

- Han giver udtryk for, at det ikke har noget på sig. Det tror vi heller ikke, det har. Jeg tror, han bare har gebærdet sig uheldigt. Vi tror ikke, der er noget yderligere i det. Han er overbevisende. Han er meget overbevisende. Som sagt kunne han komme til at gebærde sig uheldigt. Udtrykke sig på uheldige måder. Så vi troede faktisk, det var det, forklarede skolelederen.

Idrætslæreren sygemeldte sig 25. oktober og fratrådte efter nogle måneder sin stilling.

I sidste uge forklarede idrætslærerens sig. Han næger sig skyldig i voldtægt, men erkender et upassende forhold med den 13-årige pige. Han fortalte samtidig, at det var PTSD fra hans tid som udsendt soldat, der var skyld i hans mangel på dømmekraft.

Det forventes, at der falder dom i sagen 2. december.

Tiltale: Lærer gav 13-årig elev håndjern på og voldtog hende i skov

Lærer erkender 'upassende forhold' til mindreårig elev

Idrætslærer tiltalt for voldtægt af 13-årig: Flere piger har nu meldt ham

Voldtægtstiltalt idrætslærer: Jeg skammer mig over det

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+