Skoleleder raser efter skudsalve mod skole

Hvide biler og to mystiske mænd efterlyses efter natligt skyderi mod skole

Skyderiet fandt sted klokken cirka 00.15, hvor politiet fik anmeldelse fra flere borgere i området (Video: Kenneth Meyer)

Skyderiet mod en københavnsk skole i nat har givet genklang i boligområdet og blandt de børn, der bor klos op ad skolen.

Skyderiet fandt sted klokken cirka 0015, hvor politiet fik anmeldelse fra flere borgere i området, der havde hørt en byge af skud ved Tagensbo Skole i København Nordvest.

Politiet rykkede ud på stedet, men fandt ikke gerningsmændene.

I dagtimerne i dag har politiet undersøgt sagen nærmere.

- Der er affyret mellem 8-10 skud, siger Steffen Th. Steffensen, Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Skudsalverne er affyret fra Bogtrykkervej op mod skolens bygning. Der er flere anslagsmærker i muren og skudhuller i flere vinduer.

- Det er fuldstændig uacceptabelt at skyde i det offentlige rum - og så endda med et automatvåben, lyder det fra efterforskningschefen, der ikke ved, hvorfor skolens bygning var mål, eller om skuddene skal tolkes som en slags markering i forhold til området.

En politibil ved skoklen efter det natlige skyderi. Foto: Kenneth Meyer.
En politibil ved skoklen efter det natlige skyderi. Foto: Kenneth Meyer.
 

Flere vidner har fortalt politiet om deres iagttagelser i nat. To mænd i ført mørkt tøj blev nemlig set, den ene gik med noget, der lignede en maskinpistol. Nogle vidner siger, at også den anden havde en pistol.

Mændene kørte fra stedet i to hvide biler. Formentlig er den ene en Kia Rio, mens den anden er beskrevet som en Ford Fiesta.

Bilerne kørte ned ad Bogtrykkervej til Landsdommervej og forsøgte derfra at komme ud til Lygten, men måtte vende retur og kørte op ad Statholdervej.

Det er langt ude
Tagensbo Skole er omkranset af boligblokke med mange lejligheder. Og skoleleder Jeanne Jacobsen, Tagensbo, fortæller til Ekstra Bladet, at flere skolebørn og deres familier også var vågnet i nat ved lyden af skudsalven.

- Det gør børnene både nysgerrige, men også bekymrede, når der er skudt mod deres skole, siger hun og lægger ikke skjul på sin forargelse mod de ukendte gerningsmænd.

- Det er så langt ude, at sådan noget foregår. Og jeg har sagt til vores børn i skolen i morges at dem, der gør sådan noget, må være nogen, som hverken har arbejde eller går i skole, for ellers havde de nok ligget og sovet i deres senge på det tidspunkt i stedet for at rende rundt og skyde.

Københavns Politi vil gerne høre fra alle, der har set personerne skyde, har set bilerne i nat eller i øvrigt har oplysninger i sagen.

Københavns Politi på 1-1-4.

Flere skudhuller mod skolen, en gåde hvorfor. Foto: Kenneth Meyer.
Flere skudhuller mod skolen, en gåde hvorfor. Foto: Kenneth Meyer.
 

 

 

 

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri