Skolepiges væddemål gik helt galt: Brandvæsnet troede, det var en joke

Indsatsleder Svend Sørensen fra Brand & Redning Sønderjylland har aldrig tidligere fået så usædvanlig en alarm-melding

Følg Krimi

Der skal meget til at få en erfaren brandmand til at løfte øjenbrynene, når det gælder usædvanlige sager.

Indsatsleder Svend Sørensen fra Brand & Redning Sønderjylland har mange års erfaring. Han løftede sine øjenbryn søndag aften.

- Meldingen kom klokken 20.18. Der står i teksten, at en pige sidder fast i en basketball-kurv. Vi troede, det var en joke, siger Svend Sørensen.

Se mere video på localeyes.dk

Men fremme i skolegården på Kongehøjskolen i Aabenraa viste det sig, at den var god nok. Højt oppe i en af skolegårdens basketballkurve sad 13-årige Mikkeline Holmelund Jørgensen så uhjælpeligt fast, at hun ikke selv kunne komme fri.

Og her kom hun for øvrigt til at sidde i næsten tre kvarter, inden hun blev hjulpet fri igen.

Efter redningsopgaven var der tid til et fælles gruppefoto, inden redningsfolkene fra Brand & Redning Sønderjylland kørte hjem igen. Foto: Kim Petersen
Efter redningsopgaven var der tid til et fælles gruppefoto, inden redningsfolkene fra Brand & Redning Sønderjylland kørte hjem igen. Foto: Kim Petersen

Mikkeline fortæller til Ekstra Bladet, at hun sammen med en veninde var gået ned i skolegården for at spille lidt hyggebasket. Men det blev hurtigt kedeligt.

- Jeg lavede et væddemål med hende. Hun sagde, at jeg ville få 20 kroner for at sætte mig op på kurven. Det gjorde jeg så. Da jeg så var kommet derop, sagde hun, at jeg skulle tage mine arme igennem kurven. Det gjorde jeg også. Og så sad jeg fast, siger Mikkeline Holmelund Jørgensen til Ekstra Bladet.

To brandbiler ankom
Men alt det kendte Svend Sørensen ikke til, da han ankom til stedet. Hurtigt efter kom to brandbiler med redningsfolk, som undrede sig lige så meget som Svend Sørensen, fortæller han.

- Pigen var ved godt mod, da jeg kom frem. Men det var tydeligt at se, at hun ikke kunne komme ned selv. Hun sagde til mig, at hun havde prøvet det før. Men denne gang var hun røget længere ned i kurven, siger Svend Sørensen.

Basketballkurven er ikke - som den bør være ifølge lovteksten - helt oppe i knap tre en halv meters højde. Den er godt en meter længere nede, så også de mindre børn på skolen har en chance for at kaste en basketball helt derop.

I næsten tre kvarter sad pigen fast, inden hun blev hjulpet ned. Foto: Kim Petersen
I næsten tre kvarter sad pigen fast, inden hun blev hjulpet ned. Foto: Kim Petersen

Derfor kunne brandmændene nå op til Mikkeline Holmelund Jørgensen, hvis de stillede sig på tæer. Men selv om de gjorde det, var pigen hverken til at få frem eller tilbage.

Hjulpet ned af tre mænd
Brandfolkene skar basketball-kurvens net op. Og først derefter kunne tre mand lempe hende forsigtigt ud af kurvens favngreb og ned i sikkerhed. Med rumpen først og benene strittende op i luften.

Men ned kom hun. Og hun er ikke kommet noget som helst til. Heldigvis.

- Først forsøgte jeg selv at komme fri. Det brugte jeg 20 minutter på. Det var ikke pinligt i begyndelsen. Heller ikke da den første mand kom. Men da der kom to brandbiler, og en far til en af mine veninder også kom, som er brandmand, så begyndte det at blive lidt pinligt, siger Mikkeline Holmelund Jørgensen.

Hendes far, Sven Jørgensen, fortæller til Ekstra Bladet, at det er meget typisk Mikkeline at havne i sådan en situation.

- Hun er en glad pige, der tager livet let. Og så har hun tænkt, at det vil hun da lige prøve. Så sker sådan noget jo, siger Sven Sørensen.

For øvrigt har Mikkeline Holmelund Jørgensen fået de 20 kroner af sin veninde, som hun blev lovet.

- Og jeg tror faktisk også, at jeg kunne finde på at gøre det igen, hvis nogen tilbød mig 50 kroner, siger hun.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.