Skoler og børnehaver berørt af dødsbrand

Psykologer allerede på plads efter tragedien i Nakskov

Der bliver sat lys udenfor villaen, hvor fem mennesker omkom fredag aften. (Video: Per Rasmussen)

To skoler og to børnehaver under Lollands Kommune er berørt af den tragiske dødsbrand i Nakskov, der fredag aften kostede fire børn og en far livet.

Det oplyser formand for skoleudvalget Tom Larsen (V) over for Ekstra Bladet.

- Vi opfordrer alle børn til at komme i skole i dag, så børnene sammen med lærer, pædagoger og krisepsykologer kan tale den frygtelige begivenhed igennem, siger han.

Han oplyser, at kommunens kriseberedskab er aktiveret i løbet af weekenden. Derfor har psykologer allerede nu været i kontakt med pårørende og ansatte, som er berørt på tragedien, så krisepsykologer vil være tilstede på skole og daginstitutioner i løbet af dagen.

De berørte skoler og institutioner er: Stormarks Skolen, børnehaverne Trekløveren og Gaia samt privatskolen Stenoskolen, oplyser Tom Larsen.

Alle steder er kommunens sorgberedskab på plads, så ansatte og børn vil kunne tale om weekendens begivenhed med psykologer.

Ven til Viktor og Tobias' familie starter nu indsamling til støtte for de efterladte i dødsbranden fredag Krimi Ven i sorg over brand: Samler penge ind til de efterladte

Der blev tændt lys og lagt blomster foran det udbrændte hus i Nakskov søndag. (Foto: Per Rasmussen) Krimi Rørende hyldest til døde Thomas: 'Du er en helt'  

Sorggrupper
Skoleudvalgsformanden understreger, at man ikke kan sætte lighedstegn mellem de fire omkomne børn og de fire institutioner.

- Nogle af de omkomne børn har søskende, så sorgberedskabet er også sat op, for at tage hånd om dem, forklarer Tom Larsen.

Lokalpolitikeren er selv dybt berørt over tragedien.

- Det er jo ikke til at beskrive. Det er virkelig forfærdeligt, konstaterer han.

Chefen for skolerne i Lolland Kommune Bjarne Voigt Hansen oplyser endvidere, at præster i byen er blevet informeret om tragediens omfang, så de står også klar til at tage imod alle henvendelser.

På den længere bane vil specialuddannede medarbejdere på skolerne stå for sorggrupper, hvor forældre og børn kan bearbejde den voldsomme begivenhed.

Det er stadig ikke opklaret, hvad der præcis skete, da børnene Viktor, Tobias, Casper og Freja mistede livet. 

Det oplyses i øvrigt, at Stenoskolen i dag lukker klokken.