Skorstensfejer i arbejdsulykke - faldt gennem tag og ned på fiskeskovl

En skorstensfejer faldt tirsdag gennem eternittag i havnebygning og fire meter ned. Fik åbent benbrud

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. sms-takst)

En 52-årig skorstenfejer har brækket lårbenet efter en arbejdsulykke i Gilleleje tirsdag.

Det fortæller vagtchef ved Norsjællands Politi, Søren Bjørnestad til Ekstra Bladet.

Se mere video på localeyes.dk.

Skorstensfejeren har fået åbent benbrud, efter at han klokken 11.19 var på taget af en havnebygning på Kanalvej i den nordsjællandske havneby. Eternittaget brast, og manden faldt fire meter ned i et depotrum, hvor der er opbevaret udstyr til fiskernes både. Den 52-årige landede så uheldigt på et skovlblad til en trawler, at han brækkede benet.

- Manden var ved bevidsthed, da han blev fløjet af sted til Rigshospitalet. Vi har endnu ikke fået en tilbagemelding om hans tilstand, men der var på ulykkesstedet ingen tvivl om, at han havde pådraget sig åbent benbrud, siger Søren Bjørnestad.

Bygningen ejes af Gilleleje Havn, og havnekontoret var tirsdag eftermiddag i dialog med skorstensfejerens mester, erfarer Ekstra Bladet. Herfra lød meldingen på, at manden er blevet scannet på Rigshospitalet og er sluppet med skrækken og et brækket lårben.

Nordsjællands Politi behandler sagen som en arbejdsulykke og har derfor sikret sig spor på uheldsstedet, som Arbejdstilsynet i givet fald kan bruge til sine undersøgelser for at finde ud af, om der er sket overtrædelser af Arbejdsmiljø-loven.