Skræk-dansker anholdt efter rocker-attentat

Peter Frederiksen, der sidder fængslet i Sydafrika, har en farverig fortid i Danmark

Se ransagningen af huset her (Video: Anthon Unger)
Følg Krimi

Peter Frederiksen fortæller i P1 Dokumentar nye detaljer om sin blakkede fortid. Blandt andet fortæller han, hvordan fem kilo sprængstof endte som bombe hos HA i Aalborg.

Netop nu sidder den 63-årige dansker fængslet i Sydafrika. Han er sigtet for seksuelle overgreb, besiddelse af børnepornografi samt opbevaringen af 21 dele af kvindelige kønsorganer i sin fryser.

Frederiksen er tidligere sigtet for en række forbrydelser i Danmark i forbindelse med køb og salg af illegale våben. Sager P1 Dokumentar tidligere på året interviewede danskeren om i et program, der blev sendt torsdag middag.

Solgte sprængstoffer til Bandidos
Blandt de adskillige lovovertrædelser, Peter Frederiksen er dømt for i Danmark er salg af fem kilo sprængstof til Bandidos i Aalborg.

I 1996 sælger han fem kilo sprængstof til en fyr fra Jylland, der ifølge Peter Frederiksen skulle bruges til at sprænge sten væk fra en mark i Jylland.

Skrækdanskers kone bedøvet og skamferet: Vågnede i pøl af blod

- Han viste mig sin sprængstof-tilladelse og så gav jeg ham fem kilo sprængstof. Men jeg vidste ikke, han havde et forhold til rockerne i Aalborg. Så sprængstoffet endte i hænderne på rockerne, siger han i dokumentaren.

Rocker-episoden Peter Frederiksen taler om, fandt sted da et rockermedlem med forbindelse til Hells Angeles skulle bakke ud fra parkeringspladen foran sit hjem på Aggersundvej i Aalborg.

På bilen var monteret en bilbombe, men da rockeren skulle bakke ud faldt bomben af bilen. Den eksploderede og raserede flere biler i nærheden. Ingen kom til skade ved eksplosionen. De efterfølgende tekniske undersøgelser sendte politiet på sporet af Peter Frederiksen, der allerede i 1991 var blevet dømt for ulovlig våbenbesiddelse.

- Da politiet kom til mig tog de nogle flere våben og over 50 kilo sprængstof, der lå i min fryser, fortæller han til P1.

I to uger sad han isolationsfængslet og efter længere tids efterforskning fik han 3 måneders ubetinget fængsel. Han ønsker dog ikke at afsone og flygter til en landejendom i Sverige.

Det kan være nødvendigt at slå ihjel
I dokumentaren fortæller Peter Frederiksen også om en tidligere sigtelse for at planlægge et lejemord på sin tidligere kæreste i kongeriget Lesotho, der ligger omgivet af Sydafrika. Det skete ifølge Frederiksen selv i samarbejde med hans nuværende kone.

Her betalte han efter eget udsagn 3000 kroner til dommeren i Lesotho for at få sagen til at forsvinde.

- Vi gik op til heksedoktoren, og hun spurgte os, hvad hendes opgave var. Tutti (den nye kone red.) siger så, at Lineo skal ryddes af vejen. Det kunne heksedoktoren snildt klare.

'Skrækdanskerens' danske dom: Havde våbenlager i børneværelse og bornholmerur

- Jeg tror, jeg at alle de år, jeg har været hernede har ændret min adfærd. Jeg tænker på en meget mere rå måde. Jeg er absolut ikke blevet opdraget til at slå nogen mennesker ihjel. Men jeg tror på, og det mener jeg ganske alvorligt, at det kan være nødvendig at gøre den slags ting, siger Peter Frederiksen.

På mandag skal dommeren i den sydafrikanske by Bloemfontein tage stilling til om danskerens varetægtsfængsling skal forlænges.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+