Skrækdansker for retten igen: Naboer vil have ham smidt ud

Forventer demonstrationer foran retten: Mandag skal 63-årige Peter Frederiksen igen for en dommer i bizar sag i Sydafrika. Han risikerer nye sigtelser

Allerede ved ransagelsen af Peter Frederiksens butik i Bloemfontein herskede der en lynch-stemning blandt byens borgere. (Video: Anthon Unger)
Følg Krimi

Mens Peter Frederiksen kæmper for at bevise sin uskyld i en sag, hvor han er sigtet for seksuelle overgreb og for at have opbevaret 21 dele af kvindelige kønsorganer i sin fryser, udspiller der sig også et mindre drama i hans nabolag i byen Bloemfontein.

Flere af hans naboer ser nemlig gerne, at den 63-årige dansker bliver smidt ud af sit hjem. Det skriver den sydafrikanske avis Sunday Times, som har talt med flere af beboerne i området.

Mystik om skrækdanskers opholdstilladelse

Flere beretter, hvordan de følte ubehag ved danskeren, som ind imellem vandrede rundt i området i sit undertøj.

- Han kunne endda finde på at føre en samtale med os, mens han stod i sit undertøj. Det var meget ubehageligt, siger en kvindelig nabo til avisen, mens en anden fortæller, at omkring 12 af områdets beboere allerede har underskrevet en erklæring om, at de vil Peter Frederiksen smidt ud af sit hus.

- Vi troede først, at han var eftersøgt for våbenhandel elle smugling af diamanter. Vi vil ikke have ham i komplekset, siger kvinden.

Skrækdanskerens eks-kone: Jeg blev bedøvet med champagne – vågnede i pøl af blod

Peter Frederiksen er efter sin anholdelse blevet en forhadt mand i den sydafrikanske by, og i løbet af ugen har der flere gange været demonstrationer mod ham foran hans våbenbutik.

Da butikken i mandags blev ransaget af politiet, strømmede op mod 150 mennesker til, og stemningen mod danskeren, som sad inde i butikken imens, blev hurtigt meget dårlig. Flere råbte og sang protestsange efter danskeren, mens andre lod deres frustration over sagen gå ud over de politibiler, der var parkeret ved stedet.

Derfor forventes det også, at der igen vil være vrede demonstranter på plads, når Peter Frederiksen fremstilles i retten, skriver Sunday Times.

Ond stemning foran skræk-danskers butik

Peter Frederiksen stilles for en dommer i løbet af mandagen, hvor sigtelserne og beviserne mod ham vil blive fremført på ny.

Politiet i Bloemfontein har tidligere på ugen oplyst til Ekstra Bladet, at det desuden er i færd med at undersøge, om han kan sigtes for yderligere forhold - heriblandt flerkoneri, fordi han angiveligt aldrig er blevet skilt med sin danske kone.

Han er siden blevet gift med en kvinde fra det selvstændige kongerige Lesotho, som ligger omkranset af Sydafrika.Sigtelsen for flerkoneri vil blive rejst i retten mandag, hvis politiets mistanke viser sig at holde stik.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+