Skrækdansker risikerer flere års fængsel før dom

Peter Frederiksen risikerer at skulle bruge adskillige år bag tremmer, før retten afgør, om han er skyldig i sag om 21 kvindelige kønsdele

Følg Krimi

Da Peter Frederiksen tidligere i dag igen blev stillet for en dommer, var det alene for, at politiet kunne anmode om endnu en udsættelse. Det forklarer hans forsvarer Adriaan van Rensburg til Ekstra Bladet.

- Vi får ikke mulighed for at søge om at få ham ud mod kaution før tidligt i næste måned, siger forsvareren.

Han erkender, at det ikke bliver let af få danskeren ud, mens efterforskningen står på.

- Nu må vi se, om statsanklageren kan bevise, at han er flygtet fra en fængselsstraf i Danmark, siger forsvarsadvokaten, som regner med, at politiets efterforskning vil tage mindst fem måneder, måske op til et år.

Skrækdanskerens eks-kone: Jeg blev bedøvet med champagne – vågnede i pøl af blod

Sad fem år før dom
Sagen bliver ført i byretten i Bloemfontein, men forsvarsadvokaten forventer, at den flyttes til landsretten, når politiet er færdig med efterforskningen.

- Historien har jo været ude i hele verdenspressen. Der er så meget mediebevågenhed på, at jeg går ud fra, at sagen skal afgøres af landsretten, siger Adriaan van Rensburg.

Hvis det ikke lykkes danskeren at komme ud mod kaution, kan han risikere at skulle bruge mange år bag tremmer, før han får sin dom.

Der er eksempler på, at folk har siddet op mod fem år, før den endelig dom er faldet. Det var tilfældet sidste gang, en dansker var tophistorie i en retssag i Sydafrika. Hovedpersonen var den dræbte pensionist Preben Povlsen, som i 2008 blev fundet i Kapstaden med over 50 knivstik i kroppen.

Hans ugandiske hustru sad fængslet i fem år, før der i 2013 faldt dom i sagen.

Politiet gransker skrækdanskers våbenbutik

Problemer med blodtrykket
Tiden i fængslet kan blive mærket af, at Peter Frederiksen lider af forhøjet blodtryk, hvilket han har fortalt den danske fotograf Jørn Stjerneklar, som interviewede ham til P1 Dokumentar i juni.

- Jeg ved ikke, hvad der er galt med det blodtryk, men det må være alle de ting, der sker rundt omkring mig. Det er altid 180, somme tider over 200, sagde han dengang.

Hans forsvarsadvokat oplyser, at der er en hospitalsafdeling i det fængsel, hvor Peter Frederiksen befinder sig, skulle hans blodtryk stige yderligere.

Skrækdanskers fortid: Gemte våbenlager hos sin danske familie

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind