Skrækdansker til Ekstra Bladet: Jeg har ikke gjort noget kriminelt - i Sydafrika

Peter Frederiksen forklarer til Ekstra Bladet, at han aldrig har omskåret kvinder i Sydafrika. SE KONFRONTATIONEN HER

Se konfrontationen med Peter Frederiksen her. (Video: Anthon Unger. Redigering: Mikkel Cramon)
Følg Krimi

- Jeg har aldrig nogensinde begået noget kriminelt i Sydafrika, sådan lyder det fra 63-årige Peter Frederiksen til Ekstra Bladet.

Danskeren har siden torsdag i sidste uge siddet fængslet i den sydafrikanske by Bloemfontein sigtet for en række seksuelle overgreb på kvinder samt usømmelig omgang med kvindelige kønsdele.

Ekstra Bladet møder den anholdte dansker i forbindelse med det lokale politis ransagning af Peter Frederiksens våbenbutik mandag formiddag.

Men du er jo blevet anmeldt til politiet?

- Det har min kone gjort, og det er helt ubegrundet. Det er min kone, der bruger de ting og ikke mig, lyder det fra danskeren med henvisning til de 21 kvindelige kønsdele, som sydafrikansk politi fandt i hans hjem i  forbindelse med anholdelsen.

Peter Frederiksen har til Ekstra Bladet tidligere forklaret, at han føler sig uskyldigt hængt ud af sin 28-årige kone, angiveligt fordi de lige nu ligger i en skilsmisse, hvor de blandt andet kæmper om forældremyndigheden over børnene.

Ifølge danskeren er det også hans unge, sydafrikanske kone, der har placeret de afskårne kønsdele i fryseren i hjemmet i Bloemfontein, selv om parret flyttede fra hinanden i starten af 2015.

Men du har vel vidst, hvad der var i køleskabet?

- Nej, nej, nej. Jeg har sagt til hende mange gange, at hun skulle hente de ting i køleskabet, lyder det fra danskeren.

I forbindelse med ransagningen af parrets hjem fandt politiet også en række billeder af kvindelig omskæring. Ifølge Peter Frederiksen er det korrekt, at han har taget en række billeder af omskæring, men han har ikke selv udført indgrebene - i hvert fald ikke i Sydafrika.

- Jeg har aldrig foretaget omskæringer af nogen kvinder her i Sydafrika, forklarer danskeren til Ekstra Bladet.

Men hvorfor har du fundet dig i, at at din kone har lagt de ting i køleskabet så? Har du ikke syntes, at det var mærkeligt?

- Nej, det har jeg ikke. For jeg har selv været involveret i de ting ovre i Lesotho. Jeg har fået lov til at tage en masse billeder i Lesotho oppe i bjergene, hvor de omskærer kvinder. Og så er der ikke mere i det, lyder det kontant fra danskeren.

Peter Frederiksen blev under et retsmøde tidligere i dag fængslet frem til 28. september.


Peter Frederiksen fik under mandagens retsmøde hevet det håndklæde, han forsøgte at skjule sit ansigt i, af. (Video: Anthon Unger)

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+