'Skrækdanskerens' danske dom: Havde våbenlager i børneværelse og bornholmerur

Skylder seks måneders fængsel i Danmark for våbenarsenal - er nu varetægtsfængslet i Sydafrika

'Skrækdanskerens' danske dom: Havde våbenlager i børneværelse og bornholmerur

'Skrækdanskeren' Peter Frederiksen, der nu er sigtet og fængslet i Sydafrika for skamfering af kvinders kønsdele, er efterlyst via Interpol til afsoning af en dom i Danmark.

Herhjemme mangler han at afsone en dom afsagt ved Retten i Helsingør 17. september 2010, hvor han blev dømt for besiddelse af et omfattende våbenlager, han ifølge dommen havde i sit hjem i Nordsjælland.

Dombogen fra retssagen beskriver, hvordan hele Peter Frederiksens hus flød med skydevåben. I soveværelset havde han en slangebøsse. I et skab i samme rum havde han et skarpladt haglgevær. I et børneværelse blev der opbevaret to gaspistoler. I stuens bornholmerur lå der to pistoler - blandt andet en tysk Luger - og en Smith&Wesson pistol samt en vekselpibe.

I kælderen over rørene til oliefyret lå der en geværpibe. På loftet havde han en Steyr maskinpistol. Desuden fandt politiet også en detonationsboks, 15 detonatorer og 11 ruller tændsnor.

Desuden en meget stor mængde ammunition til en lang række forskellige våbentyper og våbendele til diverse våben i form af piber,skæfter og lignende.

Skræk-dansker indrømmer: Kønsdele har ligget i min fryser i årevis

Opholdt sig i Sydafrika
Dombogen beskriver, hvordan Frederiksen fik seks måneders fængsel. Omvendt blev han frikendt for tyverier af stentøjsfigurer, som han var tiltalt for at have stjålet i forbindelse med sit arbejde som tækker.

Det beskrives også, at han forud for dommen er straffet fire gange for overtrædelse af blandt andet våbenloven. I den forbindelse fik han i 1997 tre måneders fængsel ved Retten i Lyngby.

Under retssagen i Helsingør forklarede Frederiksens forsvarer, at Frederiksen på tidspunktet for retssagen allerede opholdt sig i Sydafrika, men stadig havde sin folkeregisteradresse i Danmark.

Dommen kom han aldrig hjem og afsonede. Nu er den 63-årige så fængslet i Sydafrika, hvor han er sigtet for skamfering af kvinders kønsorganer.

Han nægter sig skyldig.

Skrækdanskers kone bedøvet og skamferet: Vågnede i pøl af blod

Sydafrikansk betjent: Peter Frederiksen er jaget vildt i fængslet

Politiets frygt: Syv-årig pige muligt offer