Skrællede BMW - politiet kom aldrig

Selv lygter, motorhjelm og rattet blev stjålet fra parkeret bil på åben gade

En bil med strittende ledninger. Tyvene har brugt Magnus Bangs bil som reservedelslager, mens han sov kl. tre om natten. (Foto: Anders Brohus)
En bil med strittende ledninger. Tyvene har brugt Magnus Bangs bil som reservedelslager, mens han sov kl. tre om natten. (Foto: Anders Brohus)

To eller tre unge mænd gav sig god tid, da de mandag ved tre-tiden om natten brød ind i en parkeret BMW på Dalgas Avenue i det centrale Aarhus og gav sig god tid til at skrælle den. Lygter, motorhjelm, rat, måtter, lister, armlæn og midterkonsol blev afmonteret.

Tyvene blev iagttaget af en beboer, som hele to gange ringede til Østjyllands Politi, som bare aldrig sendte en patrujlevogn.

- De havde banket låsen ud, så alarmen ikke var gået i gang. De må have været i gang en times tid for at få pillet tingene ud af bilen, siger den chokerede ejer, Magnus Bang til Ekstra Bladet.

Står med regningen selv
Han opdagede indbruddet, da han et par timer senere skulle på arbejde. Bilen stod med vinduerne og soltaget åbne.

Som studerende har han ikke haft råd til en kaskoforsikring og hænger selv på udgifterne til reperation.

Allerede en uge tidligere havde Magnus Bang og hans kæreste fra deres altan bemærket nogle unge med indvandrer-baggrund i en BMW køre op på siden af deres parkerede bil og holdt stille.

Flyttede sin bil
- En af dem steg ud og lyste ind i min bil. Derfor besluttede jeg at holde et andet sted den nat. Alligevel blev den så natten til mandag fuldstændig ribbet. Da jeg opdagede det, ringede jeg til politiet, som sendte en patruljevogn.

- En af betjentene bemærkede, at tyvene da har haft en stor indkøbsliste med på rov. Men de tog ingen fingeraftryk, siger Magnus Bang, der ikke fandt situationen spor morsom.

- De har brugt din bil som  reservedelslager?

- Ud fra de ting, de har taget, kan jeg forestille mig, at det var bestillingsarbejde. Men hvis bare politiet var rykket ud, var det her ikke sket.

Anholdte efter nyt indbrud
Senere samme nat fik politiet et nyt opkald om, at to-tre personer kørende i en BMW interesserede sig for en anden BMW parkeret iF. Vestergaards Gade - nogle få hundrede meter fra Dalgas Avenue.

Her reagerede politiet med det samme. I døgnrapporten fra Østjyllands Politi står skrevet:

'Politiet kunne kl. 04.40 - efter hurtig udrykning til stedet - anholde to gerningsmænd. Den ene gemte sig bag en bil, og den anden sad i den bil, de var kørt til stedet i. I gerningsmændenes bil, der også var en BMW, fandtes diverse effekter - blandt andet sorte paneler, der var fjernet fra den parkerede BMW'.

'De to anholdte er begge 20 år og fra Aarhus. De vil nu blive sigtet for tyveri fra personbil og løsladt efter endt afhøring'.

Ekstra Bladet spurgte i går Østjyllands Politi, hvorfor der ikke blev sendt en patrujle ved den første anmeldelse fra Dalgas Avenue. Svaret lød, at hvis Magnus Bang føler sig forurettet, er han velkommen til at henvende sig på politistationen.

Magnus Bang sendte allerede samme dag en klage til politiet.

1 af 4 Magnus Bang fandt sin bil uden lygter og kølerhjelm. (Foto: Anders Brohus)
2 af 4 Selv rattet afmonterede tyvene i denne BMW, som tilhører Magnus Bang. (Foto: Anders Brohus)
3 af 4 Magnus Bang hænger selv på regningen. Som studerende havde han ikke råd til kasko. (Foto: Anders Brohus)
4 af 4 En bil med strittende ledninger. Tyvene har brugt Magnus Bangs bil som reservedelslager, mens han sov kl. tre om natten. (Foto: Anders Brohus)