Skrev bog om 'Raket-Madsen': Nautilus er blevet et ondt, sort monster

Thomas Djursing, der har skrevet bog om Peter Madsen, er overrasket efter dele af ubådskaptajnens egen forklaring er kommet frem

Ubåden undersøges af speciliaster efter den var blevet bjærget i Køge Bugt. Foto: Kenneth Meyer.
Ubåden undersøges af speciliaster efter den var blevet bjærget i Køge Bugt. Foto: Kenneth Meyer.

Det ændrer fuldstændig fortællingen om ubåds-fantasten Peter Madsen, at han har forklaret, at der er sket en ulykke om bord på ubåden Nautilus, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs.

Det mener Thomas Djursing, der har skrevet bogen 'Raket-Madsen', om den unikke opfinder, raketbygger og ubåds-excentriker, og har tilbragt meget tid med ham.

- Det får alle hans projekter og alt det, han har lavet, og alle hans ubåde til at stå i et nyt lys. Det kan man ikke lave om på. Det vil gøre, at Nautilus er gået fra at være en smuk og fantastisk maskine til nu at være blevet et ondt, mørkt, sort monster. Man kommer aldrig rigtig til at kunne se det anderledes, siger han umiddelbart efter afsløringen af Peter Madsens forklaring under grundlovsforhøret.

- Det er jo forfærdeligt. Sikkert også for ham selv, hvis det er et uheld. Han burde selvfølgelig have kontaktet myndighederne. Det der med at skaffe hende væk til søs, det gør den store forskel. Man tænker, at ja, så skete der en ulykke. Hvis man er et ordentligt menneske, bør man jo kontakte folk og myndigheder, siger han.

I pressemeddelelsen fremgår det, at Peter Madsen fortsat er sigtet for drab. Han nægter sig skyldig i både drab og uagtsomt manddrab.

Som tiden er gået, havde Thomas Djursing forberedt sig på, at det kunne komme frem, at Peter Madsen havde noget med Kim Walls død at gøre.

- Jeg havde gået lidt og ventet på det. At der var sket et uheld. Hvis det er det, der er sket. Nu ved vi det stadig ikke. Men det er i hvert fald det, han siger, og det var også det, jeg gik og frygtede. Men der er stadig mange løse ting, vi skal forstå, for at vi finder ro, siger han.

- Er du overrasket over, at han i første omgang ikke er en, der tager ansvaret på sig?

- Ja, er du sindssyg mand. Men det måtte næsten være den logiske konsekvens af alle de ting, der var kommet frem.  Jeg tænker, at han må være gået i panik, og så må han have handlet derefter.

Kender ikke den side

- Slår han dig som en, der går i panik?

- Nej, overhovedet ikke. Jeg kender ikke den side af ham.  Det kommer selvfølgelig som overraskelse for alle, siger Thomas Djursing og tilføjer, at spørgsmålet nu er, hvad der har ledt til Kim Walls død.

- Hvad er det, som personen Peter Madsen har kunnet bidrage med?

- Han kunne bidrage til at tænke anderledes. Skørt. Og føre nogle ret vilde ting ud i livet ved bare at gøre det, siger han og fortsætter:

- Han har heldigvis været med til at skabe Copenhagen Suborbitals, som jo lever videre. De skal fyre en raket af sted om få uger. Så man kan sige, at han har været med til at sætte nogle ting i gang, som forhåbentlig bæres videre. Men man mangler jo eneren, man mangler personen. Og det er et kæmpe tab. Der kommer han aldrig til at være med. Jeg kan i hvert fald ikke se det for mig.