Skrift på toiletvæg kan belaste terror-tiltalt

Sag om terror i København udsat, så forsvarer kan få eksperthjælp til at tolke på noget, der er skrevet på en væg i en fængselscelle

Nye oplysninger i sagen mod den ene af de fire terrortiltalte, 23-årige Ibrahim Abbas. Retstegning: Jørgen Bitsch
Nye oplysninger i sagen mod den ene af de fire terrortiltalte, 23-årige Ibrahim Abbas. Retstegning: Jørgen Bitsch
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Selvom sagen mod fire terrortiltalte så småt lakker mod enden, betyder det ikke, at alle beviser i sagen har været fremme.

Således har anklagemyndigheden efter en lang sommerpause i sagen oplyst, at der er nye detaljer i sagen, som skal tages i betragtning, inden anklager og forsvarere indleder deres procedurer senere på ugen.

Der er tale om skriverier på en toiletvæg i Politigårdens Fængsel, som anklagemyndigheden mener, at den ene af de terrortiltalte, Ibrahim Abbas, står bag.

To betjente blev skudt under terrorangreb: Her er deres forklaring

Sammen med tre andre er Abbas tiltalt for på forskellige måder at have hjulpet Omar el-Hussein frem mod terrorangrebet mod den jødiske syngagoge 15. februar sidste år.

Det, der er skrevet på toiletvæggen, giver ifølge Abbas' forsvarer Michael Juul Eriksen udtryk for 'visse holdninger', men præcis hvad der står kommer først frem på torsdag, hvor retssagen fortsætter.

Juul Eriksen bad nemlig retten om lov til at få eksperthjælp, nærmere betegnet hjælp fra en grafolog, så han kan stille de mest kvalificerede spørgsmål til anklagemyndighedens tilsvarende vidne, altså en ekspert i skrift. Det gav dommeren ham lov til, og sagen blev derfor udsat.

De terrortiltalte - fra venstre: Mahmoud Rabea, Liban Elmi, Ibrahim Abbas og Bhostan Hossein. Alle fire er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein inden angrebet på synagogen i København. Retstegninger: Jørgen Bitsch
De terrortiltalte - fra venstre: Mahmoud Rabea, Liban Elmi, Ibrahim Abbas og Bhostan Hossein. Alle fire er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein inden angrebet på synagogen i København. Retstegninger: Jørgen Bitsch
 

Skriften på væggen er blevet sammenlignet med et brev, Ibrahim Abbas har skrevet til en af sine medtiltalte, Bhostan Hossein, mens de begge sad fængslet i sagen. Og anklagemyndigheden mener altså - ud fra ekspertvurderinger - at man derudfra kan konkludere, at Abbas skrev de holdningsprægede ord på toiletvæggen.

Den oplysning vil anklagemyndigheden formentlig bruge til at underbygge, at Omar el-Hussein og Ibrahim Abbas ikke blot var barndomsvenner - og at de mødtes flere gange i løbet af terrordøgnet af samme årsag - men at de derudover delte visse, måske radikaliserede, holdninger til samfundet.

Terror-tiltalt: Omar var begejstret efter drab

De omtalte, men altså indtil videre hemmeligholdte ord er angiveligt skrevet i starten af juni, hvor Ibrahim Abbas var blevet flyttet til fra Nyborg Statsfængsel kort forinden.

Hans forsvarer har - udover hjælp fra en skriftekspert - bedt om en liste over alle de indsatte, der har haft adgang til det pågældende toilet i den periode, hvor de specifikke ord er skrevet.

Skriften på væggen fremlægges torsdag, hvorefter Ibrahim Abbas skal genafhøres. Dernæst indleder anklager Bo Bjerregaard - hvis tiden er til det - sin procedure, og sagen fortsætter i næste uge.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.