Skud affyret i nat

Politiet eftersøger vidner til skudepisode i Greve natten til fredag

To unge mænd på 18 og 21 år slap med skrækken, da ukendte gerningsmænd natten til fredag skød mod dem i Gersagerparken i Greve.

De to mænd sad i en parkeret bil, da skuddene pludselig blev affyret af personer i en sort personbil med sølvgrå spoiler, oplyser politiet.

Midt- og Vestsjællands Politi fik anmeldelsen om skyderi klokken 00.30. Da den første patrulje tre minutter senere ankom til traf betjentene de to forurettede, som fortsat sad i deres bil.

Ifølge vidner kørte bilen med gerningsmændene bilen fra området i retning mod Hundige S-station kort inden politiets ankomst.

Ifølge politiet er de to forurettede er ikke kendt af politiet i forvejen.

- Vi har indledningsvist talt med dem i nat, men de er i sagens natur stærkt chokerede, og derfor skal de have tid, inden vi lige afhører dem igen, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

I forbindelse med skudepisoden vil politiet meget gerne i kontakt med personer, der har bemærket usædvanlig aktivitet eller adfærd hos personer og køretøjer i området ved især Gersagerparken, Greve, i tiden før anmeldelsen om skyderiet.

Også observationer af flugtbilens kørselsretning mod Hundige S-station er vigtige for politiet.

Det er anden gang på blot en uge, at politiet må rykke ud til skud mellem unge i Midt- og Vestsjællands Politikreds.

Sent tirsdag aften blev en 17-årig dreng ramt af skud i torsoen, da endnu ukendte gerningsmænd åbnede ild i Karlemosen i Køge.

Krimi 17-årig ramt af skud

- Vi har ingen holdepunkter for at de to episoder hænger sammen, men det er da påfaldende, at der er to episoder så tidsmæssigt kort fra hinanden. Så det skeler vi helt naturligt til, siger Martin Bjerregaard til Ekstra Bladet. 

'Fredagens episode efterforskes bredt med det formål at finde frem til mistænkte og klarlægge et eventuelt motiv', lyder det videre i en pressemeddelelse fra Mid- og Vestsjællands Politi.

I forbindelse med episoden har politiet fredag morgen opstillet en mobil politistation, så borgere med viden i sagen kan henvende sig.

- Det er klart, at vi tager de her episoder meget alvorligt. Skyderier i et offentlige rum er fuldstændig uacceptabelt, og det vil vi simpelthen ikke finde os i, siger Martin Bjerregaard.