Skud-drama: Flere pistoler lå i rygsæk

Efter at en 25-årig blev hårdt såret af politi-skud har kriminalteknikere nu åbnet en rygsæk, der lå på jorden, hvor manden faldt om

Kriminalteknikere tager her en patron ud af kammeret på en pistol, hvor den nu efterlyste mand faldt om, såret af politiskud. Video: Jakob Jørgensen
Følg Krimi

Flere timer efter at en 25-årig mand faldt om såret af skud ved en boligblok i Kastrup efter at være blevet jagtet af politiet hele natten, har kriminalteknikere nu undersøgt det sted, hvor manden blev skudt.

Teknikerne skal dokumentere begivenhedernes detaljer til brug for Den Uafhængige Politiklagemyndigheds efterforskning.

Det var Politiets Aktionsstyrke, der affyrede skud i forbindelse med anholdelsen af manden kort før klokken syv i morges.

Rygsæk med våben

Men hvis en mindre sort rygsæk på jorden tilhørte den 25-årige - og der vel og mærke er tale om rigtige skydevåben, har han haft flere våben.

Rygsækken har ligget på jorden siden tidligt i morges, hvor den skudsårede mand faldt om. Området har været afspærret, siden han fik førstehjælp og blev kørt til hospitalet.

Ekstra Bladets udsendte har netop fulgt og fotograferet kriminalteknikernes arbejde på stedet ved rygsækken.

Udover en pistol, der lå på jorden, hvor manden blev såret af politiskud, har kriminalteknikere for kort tid siden fisket to skydevåben ud af den lille rygsæk.

Kriminalteknikerne tog først et våben frem, mens de filmede det, derefter fiskede de endnu et våben ud af rygsækken. En af pistolerne lå i et etui. En anden lå løst i rygsækken at dømme efter iagttagelserne fra Ekstra Bladets hold.

I hvert fald et af skydevåbnene var ladt,  i det en tekniker tog ladegreb på det, og et projektil blev slynget ud af pistolen.

Se billederne fra Ekstra Bladets hold på stedet herunder:

 

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) vil ikke overfor Ekstra Bladet udtale sig om teknikernes undersøgelser af rygsækken på stedet her og nu.

Ligger i kritisk tilstand

DUP udtaler dog i en pressemeddelelse om begivenhederne efter skyderiet på Christiania således:

- Københavns Politi modtog efterfølgende oplysninger om, at den person, som politiet formoder er gerningsmand til skudafgivelsen på Christiania, befandt sig på en adresse i Kastrup. Politiets Aktionsstyrke blev sendt til stedet, der blev omringet. I forbindelse med denne afspærring forsøgte en bevæbnet person ifølge politiet at løbe fra stedet, og politiet afgav skud mod personen, der blev ramt. Den pågældende blev efterfølgende anholdt kl. 06.45 og bragt til Rigshospitalet, hvor hans tilstand på nuværende tidspunkt betegnes som kritisk. - Politiet har oplyst, at der på stedet blev fundet et patronhylster med samme kaliber, som var blevet anvendt af den person, der tidligere havde afgivet skud på Christiania.

- Politiklagemyndigheden har på denne baggrund straks iværksat efterforskning af politiets skudafgivelse, og myndighedens efterforskere befinder sig på stedet.

Kommer fra Bosnien

Den skud-sårede mand, der var efterlyst for at have skudt på to betjente på Christiania i aftes, bor i Danmark, men har rødder i Bosnien.

Ekstra Bladet har for seks år siden beskrevet, en sag, hvor han blev anholdt sammen med familiemedlemmer i forbindelse med en alvorlig sag om knivstikkeri på Amager.

I den sag blev manden, der dengang var teenager, i følge tv2 frifundet.

 

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.