Skud mod tyrkerklub var banderelateret

Politiet jagter fortsat gerningsmænd til skyderi mod kælderlokaler på Vesterbro

Ved nu noget om sagen, så tip os på sms/mms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

Serien af skud, der forrige søndag blev affyret mod ruderne til en tyrkisk klub, kan knyttes til et opgør i bandemiljøet - det vurderer kilder med indsigt i sagen.

Skyderiet skete 30. april ved 22-tiden, hvor en maskeret mand steg ud af en bil, der holdt på Vesterbrogade. Målrettet løb han de få meter ned ad Viktoriagade, hvor han udefra affyrede fem skud mod den tyrkiske klub, der ligger i kælderen.

Derefter flygtede han tilbage til bilen, der kørte væk.

Selv om ingen blev ramt, var flere tilfældige tæt på at blive det.

Sagen er foreløbigt uopklaret.

- Vi jagter fortsat gerningsmanden. Og vi har heller ikke fundet bilen, der blev brugt ved episoden, fortæller Steffen Th. Steffensen, efterforskningsleder i afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.

Fem skud affyret mod Vesterbro-klub

Kilder med indsigt i miljøet fortæller til Ekstra Bladet, hvordan  skyderiet skal ses i lyset af et opgør i bandemiljøet, der tidligere samme dag havde medført et andet skyderi.

Skud på Amager
Her blev der tidligt om morgenen affyret skud i Dalslandsgade på Amager. I forbindelse med skyderiet blev politiet kaldt til området, hvor de gennemførte tekniske undersøgelser.

Mand ramt af skud

Senere dukkede en 23-årig bandefigur med indvandrerbaggrund op på Rigshospitalet med skudsår i armen.

Det var denne kælderklub, der forrige søndag aften var mål for skud. Foto: Kenneth Meyer
Det var denne kælderklub, der forrige søndag aften var mål for skud. Foto: Kenneth Meyer

Samme aften blev der så affyret de omtalte skud mod den tyrkiske kælderklub i Viktoriagade.

Og kilderne fortæller, hvordan skyderiet i Viktoriagade ikke var en 'bytter'. I stedet skal det være samme gruppering, der om morgenen skød og ramte den 23-årige, der atter var på spil og affyrede de fem skud mod kælderklubben.

Kilderne fortæller også, hvordan gerningsmændene muligvis har taget fejl og har skudt i mod den forkerte kælderklub.

Maskeret mand affyrede skud: Der var mange mennesker på gaden

Hvad striden præcist bunder i, vil kilderne ikke fortælle.

Københavns Politi vil ikke kommentere Ekstra Bladets oplysninger.

- Vi arbejder på at stykke et motiv sammen i forhold til sagen. Her er der flere forskellige vinkler, fortæller Steffen Th. Steffensen.

Kælderklubben i Viktoriagade er nabo til den populære ølbar, Mikkeller. Og uden for denne sad der flere gæster bænket, ligesom der også var en del andre mennesker i gaden det pågældende tidspunkt.

Ved episoden mærkede en mand, der sad bænket ved Mikkeller, hvordan han fik et strejfskud på buksebenet, mens en anden mand overfor Ekstra Bladet beskrev, hvordan han mærkede et projektil flyve tæt forbi hans nakke.

Politiet hører fortsat gerne fra vidner eller andre, der måtte sidde inde med oplysninger i sagen. Politiet kan kontaktes på  telefon 114.