Skud: To mænd fængslet for drab og drabsforsøg

En svensk og en dansk mand er varetægtsfængslet efter torsdagens skyderi på Nørrebro

Her bliver mændene anholdt i nærheden af gerningsstedet.
Følg Krimi

Dommervagten (EKSTRA BLADET): To unge mænd på 18 og 21 år er varetægtsfængslet frem til den 22. december. De er sigtet for drab og drabsforsøg efter torsdagens skyderi på åben gade på Nørrebro i København.

Sigtelsen blev læst op af anklageren ved grundlovsforhøret i dommervagten i København, inden at dørene blev lukket, og pressen måtte forlade lokalet.

Den 18-årige af de sigtede havde lyst hår og var iført blå sweatshirt og talte dansk, da han oplyste retten sin fødselsdato, mens den 21-årige sorthårede mand talte svensk og forsøgte at gemme sig med en hættetrøje.

Skød på åben gade
Ifølge anklageren står de bag drabet på den unge mand i midten af tyverne, der blev ramt af skud i ryggen torsdag. Han afgik kort efter ved døden efter at være bragt på hospitalet.

De to mænd er også sigtet for drabsforsøg på et uidentificeret offer, der havde held til at undslippe de mindst fem skud, som den 21-årige ifølge politiet affyrede med en pistol af mærket Glock, inden han blev hentet af den yngre mand i en flugtbil.

Ifølge sigtelsen fandt drabet og drabsforsøget sted på Sorgenfrigade, kun fem meter fra den befærdede Nørrebrogade 16.30 om eftermiddagen.

Den 21-årige er ifølge Ekstra Bladets oplysninger kendt af svensk politi, og han blev tidligere i år idømt en betinget dom i forbindelse med en røverisag.

Anholdt kort efter drab
Mændene blev allerede 20 minutter senere anholdt på Fredensborggade i nærheden af gerningsstedet, hvor de ifølge øjenvidner blev trukket ud af en mørkegrå bil og iført dna-dragter. De to sigtede mænd nægter sig skyldige fremgik det, før dørene blev lukket.

Københavns Politi oplyste torsdag, at offeret var kendt i bandesammenhænge. Det fremgår dog ikke af sigtelsen, at drabet er sket som led i en konflikt mellem to grupperinger, eller at de sigtede skulle være banderelaterede.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var den dræbte en del af den berygtede gadebande NNV.

En forkortelse for Nørrebro-Nordvest, som politiet først benyttede, men som banden efterfølgende selv tog til sig.

Opdateres...

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?