Skuddrab på teenager kan være bandeopgør

Politiet undersøger i øjeblikket, om et bandeopgør var årsag til skuddrabbet i København fredag aften

Video: Mogens Flindt

Ved du noget om sagen, eller har du billeder , så tip Ekstra Bladet i en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller i en mail til 1224@eb.dk

Alle de tre mænd, der fredag aften blev beskudt i bydelen Husum i København, har banderelationer.

Derfor arbejder Københavns Politi lige nu på, at der kan være tale om et bandeopgør. Det oplyser vicepolitiinspektør Torben Svarrer til Ekstra Bladet.

- Vi kan ikke sige noget om det endnu, men det er klart et spor, vi følger. Vi har jo allerede bekræftet, at alle i bilen havde banderelationer, siger Torben Svarrer.

Skyderiet fredag aften kostede en 18-årig fører af bilen livet. Derudover blev de to passagerer på 16 og 18 år kvæstet, da bilen forulykkede. Men de er efter sigende ikke blevet ramt af skud.

Et skyderi har fundet sted i Husum fredag aften (Foto: Mogens Flindt) Krimi Nyt skyderi i København: Teenager dræbt

Det er også fortsat uklart, hvilke bander, der eventuelt kunne være involveret.

Skyderiet skete bare fem dage efter, at en person blev skudt i hoften og benet i Vanløse. Det er stadig uvist, om de to episoder hænger sammen.

Vidne: Bil beskudt
Et vidne fortæller til Ekstra Bladet, at han stod og lavede mad i en lejlighed på anden sal tæt på gerningsstedet med åbent vindue, da han hørte tre skud. Kort efter kommer en sølvfarvet bil kørende ad Frederikssundsvej ud af København. Bilen triller ind i en lygtepæl, drejer rundt og ender på cykelstien.

Derefter stiger en person ud af den ene bagdør og råber 'åh nej'. Kort efter forlader en anden person bilen via den anden bagdør. De to personer holder hinanden, mens de søger ind mod et grønt område.

Den historie bliver bekræftet af vicepolitiinspektør Brian Belling.

- En bil er blevet beskudt, da den kom kørende på Frederikssundsvej. Bilen forulykkede, og de tre personer i bilen er kørt på sygehuset, sagde Brian Belling til Ritzau fredag aften.

Skyderiet er sket bare fem dage efter, at en person blev skudt i hoften og benet i Vanløse. Det er stadig uvist, om de to episoder hænger sammen.

 Bilen fjernes i klippet her (Video: Kenneth Meyer)