Skudoffer fra Field's sad fængslet for Aldi-røveri

Den 17-årige dreng, som blev ramt i ryggen af skud i indkøbscentret Field's, er godt kendt af politiet i forvejen

Her kan du se video fra stedet (video: Linda Johansen og Kenneth Meyer)

Selvom en 17-årig dreng blev skudt i ryggen i p-kælderen ved Field's, så kræver politiet ham varetægtsfængslet for drabsforsøg.

I så fald vil det blive in absentia, indtil han er frisk nok til at sidde foran en dommer, da han lige nu ligger på hospitalet. Hvis han fremstilles, vil det så til gengæld ikke være første gang for den 17-årige dreng.

Foto: Kenneth Meyer Krimi Øjenvidne til skyderi: Der lå en masse blod

Han har tidligere siddet varetægtsfængslet for et røveri mod et Aldi-supermarked på Københavns Vestegn sidste år.

En patruljen så to gerningsmænd komme kørende på knallert og løbe ind i forretningen. Betjentene løb efter dem og så, at de truer personalet med en kniv. Da betjentene råbte røverne an, smed de kniven fra sig.

Betjentene fik anholdt den ene, som er identisk med skudofferet fra Field's. Men det lykkedes den anden gerningsmand at stikke af.

(Foto: Finn Frandsen) Krimi To såret i shopping-center: Hævn for tidligere opgør

Det er uvist, hvilken straf den 17-årige fik for røveriet, men i første omgang sad han varetægtsfængslet i tre uger.

Den skæbne risikerer den 17-årige nu igen, da han sammen med syv andre kræves fængslet for drabsforsøg under et skudopgør mellem to grupper i Field's i går ved middagstid.

Ingen af de mistænkte har angiveligt forklaret sig overfor politiet, men ordensmagten mener alligevel, at de mangler at anholde en gerningsmand.

En niende mistænkt er derfor fortsat på fri fod, selvom han ifølge senioranklager Erik Hjelm var på gerningsstedet, da to unge mænd blev skudt og en tredje stukket med kniv.

En mand er blevet tilbageholdt efter skyderiet i Field's. Et vidne fortalte, at denne mand bar skudsikker vest. Læserfoto Krimi Otte unge mænd kræves fængslet for skudduel i Field's

- Der er ingen forklaringer i sagen, og en mistænkt er undløbet fra stedet, sagde anklager Erik Hjelm i dagens grundlovsforhør i Dommervagten i København, da han krævede dørene lukket for offentligheden.

Da politiet fik meldingen om skud på en familieparkeringsplads i indkøbscentret kort før middag i går, slog de storalarm. Politiet omringede og afspærrede hele Field’s og stoppede Metroen, mens gerningsmændene blev jagtet.

Politiet mistænker en sammenhæng mellem skyderiet i Herlev onsdag 11. marts og opgøret i Field’s i går. (Polfoto/Finn Frandsen) Krimi Brutalt bandeopgør: Vi mødes ved hovedindgangen - og så knepper vi jer!

En mand på 19 år blev anholdt klokken 12.14. En 26-årig klokken 12.15. Tre andre mistænkte - en 25-årig og to 20-årige mænd - fik håndjern på klokken 12.48.

En slap dog ud af jernringen ifølge politiet selv, som kan have fået kendskab til den ekstra mistænkte via overvågningskameraer, der filmede hele konfrontationen mellem to grupper.

En af de anholdte i forbindelse med skyderiet føres væk. (Foto: LocalEyes)

Den 20-årige tilhører ifølge sigtelsen en gruppe på fem personer, som forsøgte at dræbe den 17-årige, som blev skudt i ryggen, og en 18-årig, som blev skudt i armen.

En mand er blevet tilbageholdt efter skyderiet i Fields. Læserfoto Krimi Skudduel i Field's: Ikke et tilfældigt møde

Den anden gruppe tæller ud over de to sårede også en 19-årig mand ifølge politiet. Den 19-årige bar angiveligt en skudsikker vest og blev derfor ikke såret, da han blev stukket med en kniv.

Politiet kræver begge grupper i sagen varetægtsfængslet, da der angiveligt er skudt fra begge lejre i indkøbcentrets p-kælder.

Christian Schultz overværede de to grupperinger Krimi Før skyderi: Truede hinanden med kniv og skruetrækker

I p-kælderens familieafsnit blev der affyret skud med mindst to håndvåben, og politiet mener, at de to grupperinger skød mod hinanden foran øjnene af flere sagesløse kunder, der var stærkt chokerede. Politiet har fundet det ene skydevåben, der var smidt i Field's.

Politiet har en teori om, hvad der er baggrunden for skyderiet, men vil ikke oplyse nærmere om det endnu.

Medarbejder i Field's-butikken ReTreat Christian Schultz bevidnede de indledende optrin til skudduellen. (Foto: Linda Johansen)