Skudoffer fra Høng bliver først identificeret mandag

Døde efter 11 minutters hidsig politijagt fra Slagelse til Høng

Følg Krimi

Først i morgen mandag vil den unge mand, som søndag morgen afgik ved døden i Høng på Vestsjælland efter at være blevet skudt i brystet af politi fra Sydsjællands- og Lolland Falsters politi efter en længerevarende biljagt, blive endeligt identificeret.

- Vi har en ide om, hvem han er, men har endnu ikke endeligt kunne identificere ham, siger specialkonsulent Janus Rasmussen fra Den uafhængige Politiklagemyndighed.

Vidne: Politiet affyrede mindst to skud

- Personen havde ikke legitimation eller billedlegitimation på sig, og var ikke umiddelbart til at identificere. Men vi har ud fra de effekter, der var i bilen en ide om, hvem han kan være  og har været i kontakt med pårørende. Der har været holdt ligsyn, men for at være eet hundrede procent sikre, skal de pårørende formentlig identificere personen, og det kan først ske i morgen.

Det oplyser specialkonsulent Janus Rasmussen fra den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Hvis Politiets antagelse holder stik, er der tale om en yngre dansk mand.

- Den person, vi mener, der er tale om, er er dansk. Om det så er ham, må vi afvente og se.

- Det ved vi først endeligt i morgen, siger Janus Rasmussen.

Hørte betjent råbe til døende: 'Hvad hedder du, hvad hedder du?'

Personen blev skudt af politiet i brystet i forbindelse med, at hans bil blev bragt til standsning i Høng klokken 04.16 søndag morgen efter en hidsig biljagt, som startede i Slagelse klokken 04.05.

- Han blev eftersat af to patruljevogne i Slagelse klokken 04.05 og bragt til standsning i Høng klokken 04.16. Vi har endnu ikke klarlagt ruten, men efter det oplyste blev der kørt med meget høj hastighed, og det er også noget af det, vi  nu nærmere skal undersøge, og vil derfor også gerne i kontakt med vidner både til biljagten og til standsningen, for at vurdere om det var nødvendigt at eftersætte, og om politifolkene har været truet.

Mand dræbt af politiskud efter biljagt

-Har politiet først afgivet skud efter at den dræbte er bragt til standsning?

- Jeg vil helst ikke gå i detaljer med forøbet. Men det er ført oppe i Høng, efter at han er bragt til standsning, og mens han fortsat opholder sig i bilen, at der skydes. Jeg kan ikke fortælle nærmere om hændelsesforløbet. Men kun sige, det er ikke et skud, der ar afgivet i farten undervejs.

- Kan du sige noget om, hvor mange skud, der er affyret?

- Det vil jeg ikke lægge mig fast på. Det skal vores undersøgelser vise. Nu har vi fået  nogle umiddelbare forklaringer fra polititjenestemanden,  der har affyret det dræbende skud, og vi har fået forklaringer fra de øvrige polititjenestemænd, der har været involveret i jagten.  Men samtidig har vi lavet vores opmålinger på stedet og kriminaltekniske undersøgelser. Så er vi efterfølgende nødt til at sammenholde alle de brikker og  se, om det stemmer med det, der er redegjort for.

- Er bilen stjålet?

- Det undersøger vi. Det kan jeg hverken be - eller afkræfte. Men det er et køretøj, der er indregistreret til forsvaret, siger specialkonsulent Janus Rasmussen fra Den Uafhængige Poliitklagemyndigehd.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+