Skudsåret mand i Brabrand sigtes for drabsforsøg

Dommer i Aarhus skal tage stilling til sag med 24-årig, der var bevæbnet med kniv

På videoen her havde den skudsårede mand en strakt finger i vejret. Det kan tolkes som udtryk for sympati med Islamisk Stat. (Video: Privatoptagelser)

Den mand, der truede med en kniv og derefter blev skudt af politiet i Brabrand mandag eftermiddag, sigtes for forsøg på manddrab og for vold mod politiet.

Det oplyser Østjyllands Politi.

Ved et grundlovsforhør om sagen tirsdag blev den 24-årige mand varetægtsfængslet i fire uger. På grund af sine skader var den sigtede dog ikke selv til stede og blev i stedet repræsenteret af en forsvarer.

Østjyllands Politi oplyser, at den sigtede skal møde i retten til en ny fremstilling, når han 'er rask nok til at møde i retten'.

Hændelsen udspillede sig mandag eftermiddag på Karen Blixens Boulevard. Manden havde forinden besøgt Grimhøj-moskéen. Han virkede forstyrret, og da han gik ud med en kniv, kontaktede moskéen politiet, har dens formand fortalt.

Kort efter gik han - ifølge politiets sigtelse - altså til angreb på to betjente med kniven. Derefter affyrede politiet skud, der ramte og sårede ham.

Hos Østjyllands Politi siger en talsmand tirsdag formiddag, at man ikke vil besvare spørgsmål om, hvorvidt den 24-åriges angreb kan være religiøst motiveret.

På en video havde han en strakt finger i vejret. Det kan tolkes som udtryk for sympati med Islamisk Stat.

Efter den dramatiske episode besluttede politiet at optrappe tilstedeværelsen i Brabrand. En såkaldt mobil politistation rykkede ud i området, og også tirsdag er den placeret på Karen Blixens Boulevard.

- Vi er meget interesseret i at få henvendelser fra borgerne, sagde chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen mandag aften.

Dels håber politiet at få oplysninger om den 24-årige - og dels tilbyder man at tale med eventuelt bekymrede borgere.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed efterforsker, hvorfor politiet besluttede at affyre skud.