Skulle vidne om drabsforsøg: - Jeg er meget glemsom

Et vigtigt vidne i en sag om drabsforsøg havde meldt afbud i retten på grund af et knivstikkeri. Han valgte dog alligevel at møde op senere på dagen

Vidnet havde svært ved at svare på mange af anklagerens spørgsmål. FOTO: Mogens Flindt
Vidnet havde svært ved at svare på mange af anklagerens spørgsmål. FOTO: Mogens Flindt
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Det var en meget glemsom mand, der mødte op i Københavns Byret klokken lidt i to.

Han skulle vidne om en skudepisode, hvor han blev ramt i ballen. På anklagebænken sad to brødre på henholdsvis 27 og 30 år. Lillebroren havde i følge anklagen hoppet ud af en bil på Rovsingsgade i København og have affyret otte skud mod manden 25. juli 2017.

Skyderiet fandt sted på et tidspunkt, hvor der var bandekonflikt mellem grupperingen Brothas og folk fra Loyal To Familia (LTF). Politiet mener, at det 26-årige skudoffer på gerningstidspunktet havde relationer til LTF.

En af de tiltalte, lillebroderen, havde i følge anklagemyndigheden tilknytning til Brothas. Han erkender at have affyret de otte skud, men hævder, at det var varselsskud og i nødværge, og at det ikke handlede om bandekonflikt, men om en episode med en pige.

Bedre sent end aldrig
Det var et under, at den mand, der var blevet beskudt, mødte op i retten, da han egentlig havde meldt afbud med den grund, at han var blevet stukket med en kniv for to dage siden. Over middag mødte han dog alligevel op for at vidne.

Men anklageren i sagen, Line Steffensen, havde svært ved at kickstarte hans hukommelse.

Hun spurgte:

- Går du på Rovsingsgade 25. juli 2017?

- Jeg går en tur på Rovsingsgade. Jeg kan ikke huske, hvad der så sker.

- Kan du huske, at du bliver skudt?

- Ja.

- Ser du, hvem der skyder dig?

- Nej, sagde manden i retten.

Anklageren spurgte flere gange, om han havde nogen anelse om, hvem der havde skudt ham. Det vidste han ikke noget om.

I følge politirapporter, der blev fremlagt i retten, har manden, der blev beskudt, givet et signalement af gerningsmanden, men det kunne han ikke huske i retten.

- Det er ikke mig, der har forklaret det signalement, af ham der skød. Det er politiet, der har forklaret det til mig, sagde han.

Senere i afhøringen forsøgte anklager Line Steffensen igen at vække mandens hukommelse. Under tidligere afhøringer til politiet, har det 26-årige skudoffer i følge politiets rapporter navngivet gerningsmanden, som en af dem, der også sidder anklaget i sagen.

Hun spurgte igen:

- Ser du personen, der skyder dig?

- Nej.

- Hvordan kan det være?

- Jeg kigger ikke mod en pistol.

Pifter efter kusine
Den 27-årige tiltalte, som har erkendt at have affyret otte skud, har forklaret i retten, at episoden udsprang af, at den 26-årige havde piftet efter den anklagedes kusine og lagt an på denne.

Ifølge den anklagede var planen bare at snakke med ham, men da den 27-årige så, hvad han troede var en pistol, trak han sin egen og begyndte at skyde.

Manden, der blev beskudt, forklarede imidlertid, at han ikke vidste, hvordan den anklagedes kusine ser ud. Han kunne dog ikke udelukke, at han havde piftet efter hende.

- Jeg ved ikke, om jeg har piftet efter hende. Jeg ved ikke, hvordan hun ser ud. Men vi pifter efter mange piger, sagde han i Københavns Byret.

Manden og den ene af de anklagede har efter eget udsagn været barndomsvenner. De er dog gledet fra hinanden de senere år.

Benægter relationer
Politiet mener, at skudofferet havde relationer til banden Loyal to Familia på gerningstidspunktet., mens den tiltalte 27-årige i følge politiet skulle have været tilknyttet banden Brothas. De benægter begge at være tilknyttet banderne.

Hvis retten finder, at de to anklagede har forbindelser til bandemiljøet, kan straffen i fald de bliver dømt, blive skærpet.

Kørte tur med lillebror: Nu er han tiltalt for drabsforsøg

Tiltalt for bandeskud: Brækkede sig efter skyderi

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.