Skyderi ryster NSA's hovedkvarter

En eller flere personer meldes såret ved skyderi. En mistænkt er pågrebet, rapporterer amerikanske medier

En eller flere personer er blevet skudt og såret nær den amerikanske efterretningstjeneste NSA's hovedkvarter i Maryland, rapporterer lokale medier. Skudepisoden fandt sted klokken 7.15 om morgenen lokal tid, skriver foxnews.com.

En person er anholdt efter skyderiet. USA's præsident, Donald Trump, er blevet orienteret om skyderiet. Ifølge cbsnews.com udtalte pressesekretær ved det Hvide Hus Lindsay Walters følgende.

- Vores tanker og bønner er med alle dem der er blevet berørt af hændelsen, siger Walters.

Politiet siger, at en mand i en sort pickup kørte ind i en barriere i Fort Meade i Maryland.

- Efter et skyderi blev manden fra pickuppen overmandet og lagt i håndjern.

Myndighederne har sikret området, og der er ikke længere en trussel, vurderes det ifølge lokale medier.

- NSA's politi og lokalt politi er rykket ud til en hændelse her til morgen ved en sikkerhedskontrol for køretøjer, der skal ind til NSA, siger en talsmand for efterretningstjenesten ifølge ABC News.

Reuters rapporterer, at tre personer er såret, mens nyhedsbureauet AP melder, at en person er såret.

FBI har sendt agenter fra Baltimore til Fort Meade for at undersøge hændelsen nærmere.

Fort Meade valgte at lukke motorvejen efter skudepisoden.

Optagelser på amerikanske tv-stationer viser en bil, hvor flere airbags er aktiveret. Journalister siger, at der ses skudhuller i bilens forrude.

Det fremgår også af optagelser, som CBS News har vist fra stedet. Her ses et sort køretøj tilsyneladende med skudhuller i forruden. Bilen holder ved porten til Fort Meade.

NSA er en af den amerikanske regerings centrale efterretningstjenester. Tjenesten står blandt andet for at overvåge internettrafik.

Fort Meade ligger omkring 50 kilometer nordøst for Washington.

Det er ikke den første hændelse ved NSA's topsikrede indgangsport. Chicagotribune.com skriver, at bilister fra tid til anden kommer til at tage den forkerte afkørsel fra motorvejen og ender ved det topsikrede hovedkvarter.

I marts 2015 kørte to personer i en bil forbi vagter ved indgangen. Betjente skød mod bilen, da den ikke stoppede. Den ene person i bilen blev dræbt.

Lokale medier skrev dog efterfølgende, at de to personer, som var på stoffer efter en fest, muligvis blot var kørt forkert.