Skyderi ved kendt kro: Politi rykkede talstærkt ud

Nordsjællands Politi modtog lørdag aften en anmeldelse om skud ved Skovriderkroen nord for København

Foto: Mogens Flindt/ritzau
Foto: Mogens Flindt/ritzau

Nordsjællands Politi rykkede lørdag aften talstærkt ud efter en anmeldelse om et skyderi ved Skovriderkroen på Strandvejen nord for København.

Natten til søndag bekræfter Henrik Alstrup, vagtchef ved Nordsjællands Politi, at ingen personer er blevet ramt under skyderiet.

- Vi ved nu med sikkerhed, at ingen er blevet ramt, og der er tilsyneladende kun blevet skudt mod en personbil, siger vagtchefen.

Nordsjællands Politi modtog anmeldelsen om skyderiet klokken 22.12. Det er fortsat sparsomt med oplysninger i sagen, men Henrik Alstrup forklarer, at der er blevet affyret "flere skud".

Foto: Mogens Flindt/ritzau
Foto: Mogens Flindt/ritzau
 

Der var dog ingen personer i bilen, der blev skudt imod, forklarer vagtchefen.

- Vi har identificeret ejeren af den pågældende bil, men vi har stadig ikke fået fat i ham, siger han.

Nordsjællands Politis første formodning var, at skyderiet muligvis havde forbindelse en række banderelaterede skyderier i København den seneste tid.

Foto: Mogens Flindt/ritzau
Foto: Mogens Flindt/ritzau
 

Den teori afviser Nordsjællands Politi nu efter at have afhørt vidner på stedet.

- Vi kan nu sige, at det ikke har nogen forbindelse til de seneste skyderier i København, siger Henrik Alstrup.

Nordsjællands Politi har stadig ingen oplysninger om gerningsmanden, da der ikke var øjenvidner til skyderiet.

Pape efter timers tavshed: Det er en meget alvorlig situation

- Vidnerne har kun hørt skyderiet, men ikke set det, så vi ved meget lidt i øjeblikket og kan ikke sige noget om, i hvilken retning eller hvordan gerningsmanden er flygtet fra stedet, siger Henrik Alstrup.

Nordsjællands Politi har fortsat afspærret området omkring Skovriderkroen og fortsætter efterforskningen i løbet af natten.

- Der er mange gæster fra kroen, som vi skal tale med, så det kan godt være, vi bliver klogere i morgen (søndag, red.), siger Henrik Alstrup.

OVERBLIK: De københavnske gader er bandernes krigszone

I København har der siden 12. juni været 18 skudepisoder, som politiet mener har tilknytning til den eskalerende bandekonflikt, og mindst to tilfældige personer er blevet ramt.

De mange skyderier har fået politiet til at oprette visitationszoner i dele af København.

En lang række af personer er blevet varetægtsfængslet i forbindelse med sagerne, men politiet er stadigvæk på jagt efter flere gerningsmænd.

Få her et overblik over nogle af de mest voldsomme skudepisoder:

* 5. august: Kort efter midnat bliver en 19-årig mand skudt i benet i Mimersgade på Nørrebro. Offeret var en tilfældig mand, der intet har at gøre med bandekonflikten.

* 4. august: En 17-årig dreng bliver det tilfældige offer, da to mænd på knallert skyder ham i foden i Tingbjerg.

* 4. august: Der bliver kort før klokken 13 affyret skud mellem to biler på Rovsingsgade i København. En bliver ramt. Politiet mener, at der er tale om "en bytter" efter et skyderi i samme gade 25. juli.

* 2. august: En 24-årig mand bliver ramt i ballen, da to mænd på en knallert åbner ild i krydset mellem Tomsgårdsvej-Tuborgvej og Frederiksborgvej.

* 1. august: To mænd på knallert affyrer flere skud på Nørrebrogade. En mand bliver ramt i den ene balle.

* 28. juli: Flere skud bliver affyret i Mjølnerparken. Tre biler, men ingen personer bliver ramt.

* 25. juli: En 26-årig mand bliver ramt af to skud i benet, da en bil stopper op i Rovsinggade, og en mand affyrer 8-10 skud. Kort efter bliver to mænd på 23 og 29 år anholdt i Mjølnerparken. De bliver dagen efter varetægtsfængslet.

* 14. juli: Der er et skyderi i Mimersgade. Politiet finder efterfølgende afskudte hylstre, og dagen efter finder politiet et skudhul i en kaffebar på Heimdalsgade.

* 16. juni: Ukendte personer affyrer skud fra en knallert på Frederiksborgvej. To af skuddene rammer ruder i en kiosk og i en lejlighed. Ingen bliver ramt.

* 13. juni: På Gadelandet i Husum kommer to personer på en knallert kørende forbi en gruppe personer om eftermiddagen. Den ene affyrer mindst 12 skud mod gruppen. Politiet mener, at der er tale om "en bytter" for et skyderi samme morgen på Bogtrykkervej.

* 13. juni: Der bliver skudt på Bogtrykkervej i Nordvestkvarteret nær Tagensbo Skole natten til 13. juni. Politiet finder flere patronhylstre, men ingen gerningsmænd eller nogen ramte.

Kilder: Københavns Politi og Ritzau.

Søndag morgen ønsker Nordsjællands Politi ikke at udtale sig yderligere over for Ekstra Bladet.

- Der pågår fortsat en efterforskning, og derfor er det begrænset, hvad vi kan sige, lyder det fra vagtchefen.

Politiet har dog endnu ikke anholdt en gerningsmand eller fundet frem til vedkommende, der ejer den bil, der blev ramt af skud.