Skyldig: Kørte 19-årig kvinde ned med vilje

Det var drabsforsøg og ikke en ulykke, da 19-årig blev kørt over af en stjålet bil

Den 32-årige forklarede i retten, at kvinden slog ham og bed ham i benet inden han kørte hende over ved et uheld. (Tegning: Frans Wej Petersen)
Den 32-årige forklarede i retten, at kvinden slog ham og bed ham i benet inden han kørte hende over ved et uheld. (Tegning: Frans Wej Petersen)

Det var drabsforsøg, da en 32-årig mand kørte hen over en 19-årig kvinde med sin bil en tidlig morgen i juni sidste år på Amager.

Det fastslog Københavns Byret i dag, hvor et nævningeting kendte den 32-årige skyldig i drabsforsøg og en række andre kriminelle forhold.

Den 19-årige, som var mødtes med den 32-årige og hans kammerat efter en kontakt på en netdating-side, pådrog sig en række alvorlige kvæstelser og var i overhængende livsfare.

Risikerer forvaringsdom
I retten forklarede den 32-årige, at det var et uheld, at han påkørte den 19-årige. Men nævningetinget fandt efter vidneforklaringerne og de tekniske beviser, at påkørslen skete med fuldt overlæg.

Den unge kvinde blev kørt over på Hedegaardsvej ved Haveforeningen Elmely på Amager. (Foto: Jan Unger) Krimi Blev kørt over af netdate: Han har taget min ungdom

Straffen over den 32-årige falder først senere. Anklagemyndigheden kræver ham idømt forvaring, fordi Retslægerådet mener, at han er farlig, og at der er høj risiko for, at han igen vil begå personfarlig kriminalitet.

Påkørslen skete på Hedegaardsvej ud for 189 ved Haveforeningen Elmely. (Foto: Google Maps) Krimi Kørte vens date over: Jeg var bange for hende

Den 19-årige blev slæbt med otte-10 meter under bilen, hvorefter den 32-årige flygtede med sin kammerat i den stjålne bil og lod den 19-årige ligge hjælpeløs.

Kvinden forklarede som vidne i retten, at hun sad på hug ved den åbne fordør, da den 32-årige bakkede så hun blev slæbt med og fandt ned foran bilen, hvor hun blev liggende, mens føreren fortsatte med at bakke - og derefter kørte hen over hende.

Påkørslen skete på Hedegaardsvej ud for 189 ved Haveforeningen Elmely. Krimi Tiltale: Forsøgte at dræbe 19-årig pige med sin bil under sex-date

- Retten lægger til grund, at forurettede lå stille et stykke foran bilen, og at tiltalte ikke kunne undgå at se hende, da han satte i gear og kørte frem og hen over hende, hvorved hun blev slæbt et stykke hen ad vejen, siger retten i skyldkendelsen.

Drabsforsøget skete den 4. juni sidste år klokken 6.10. Offeret brækkede blandt andet begge arme, flere ribben, en ankel og fik brud på hoften.

Den 19-åriges forklaring blev støttet af et vidne, der først så bilen bakke, mens kvinden hagede sig fast enten i fordøren eller bilens fører. Hun faldt ned på vejen og lå stille, hvorefter bilen kørte frem og hen over kvinden.

Den 32-årige havde samlet den 19-årige op på en p-plads ved hendes hjem efter en date på nettet med den 32-åriges kammerat.

- Jeg var bange for hende
Ifølge den 32-åriges forklaring ville hun ikke forlade bilen og slog ham to gange i hovedet og bed ham i benet, før han fik sparket hende ud. Han hævder, at han var i panik og bange for hende, men ikke vidste, at hun kom under bilen.

To dage efter påkørslen rejste den 32-årige til Pakistan, men kom hjem til Danmark en måned senere, hvor han blev anholdt i lufthavnen.

Den 32-årige blev også fundet skyldig i vold mod sin tidligere kæreste og for vanvidskørsel i Glostrup, hvor han med uvirksomme ABS-bremser påkørte flere cyklister.

Han var tiltalt for 33 kriminelle forhold. Han tilstod de 29, men blev også fundet skyldig i de sidste tre, det alvorligste var drabsforsøget.

1 af 2 Den unge kvinde blev kørt over på Hedegaardsvej ved Haveforeningen Elmely på Amager. (Foto: Jan Unger)
2 af 2 Den 32-årige forklarede i retten, at kvinden slog ham og bed ham i benet inden han kørte hende over ved et uheld. (Tegning: Frans Wej Petersen)