Slået til blods på Christiania: Politiet kommer bare ind og slår på folk

En video fra en politiaktion på Christiania i går viser en tilsyneladende voldelig adfærd fra politiet. Det er i hvertfald sådan, Christiania-fotografen Oliver Haase oplevede episoden. Han slap fra hændelsen med et hul i hovedet. Han gæster nu Ekstra Bladets tv-studie, for at dele sin oplevelse. Se med her

For præcis et døgn siden foretog Københavns Politi en rutineindsats på Christiania i kampen mod den fri hashhandel. Men helt rutinemæssigt blev det dog ikke. I en voldsom video optaget af Oliver Haase, som er fotograf for Christiania Dokumentar/CADOK, blev et dyrt kamera smadret, to såkaldte 'løbere' blev anholdt, og politiet såvel som beboerne på Christiania var tydeligt oprevet.

Oliver Haas selv fik i løbet af 'kampen' et kraftigt slag i hovedet, og da han senere kom på skadestuen fik han to sting og konstateret en hjernerystelse.

- Jeg bliver fanget mellem to pansere og vil bare gerne væk. Begge betjente begynder at slå mig, lyder det fra Oliver Haas, som netop nu er i Ekstra Bladets tv-studie for at fortælle mere om hændelsen.

Politiet kan ikke længere udtale sig
Souschef ved Task Force Pusherstreet, Steffen Thaaning Steffensen, kunne ikke genkende Oliver Haases udlægning af begivenhederne, da Ekstra Bladet talte med ham i går.

- Der er mennesker, som bliver lidt aggressive over for politiet, og så er der en eller to, der får slag med staven, siger Steffen Thaaning Steffensen, der ikke selv var tilstede ved dagens begivenheder, men som har fået forløbet refereret.

- Hvis vi beder folk om at flytte sig, og de bliver stående, så får de en med staven. Det gør vi for at afværge angreb på personer, og politiet er jo også personer.

I dag har Ekstra Bladet inviteret Steffen Thaaning Steffensen ind i studiet for at tale om gårsdagens politiaktion og for at stå ansigt til ansigt med den skadede Oliver Haase.

Meldingen fra Københavns Politi lyder dog, at sagen er overdraget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, og at politet derfor ikke må sige mere.

Den Uafhænige Politiklagemyndighed efterforsker alle sager, hvor betjente er mistænkt for at overskride deres beføjelser. På baggrund af en redegørelse fra politiklagemyndigheden beslutter statsadvokaten, om der skal rejses tiltale.

Se den voldsomme video her