Slåskamp på kirkegård: Tre dræbt og 90 anholdt

Tre personer er blevet dræbt i et masseslagsmål på en kirkegård i Moskva

Et gigantisk masseslagsmål udspillede sig lørdag formiddag på Moskvas største kirkegård, Khovanskoye.

Op til 400 mennesker var involveret i slagsmålet, hvor tre personer blev dræbt og 23 personer er kommet til skade. Af dem er fire alvorligt såret, oplyser sundhedsmyndigheder i Moskva.

De tre personer mistede ifølge politiet livet, da de blev kørt ned af en bil med tre personer, der forsøgte at undslippe slagsmålet. De tre personer i bilen skal nu afhøres for at finde ud af, hvem der er ansvarlig for dødsfaldene.

Ifølge Moskvas politis talskvinde, Sofya Khotina, blev salgsmålet udløst af en strid om, hvem der har ret til at udføre det vellønnede graverarbejde på kirkegården. Og der havde etniske grupper fra tidligere sovjetiske Centralasien og Kaukasus forskellige meninger.

De involverede var bevæbnede med bat, stokke og metalstænger, og ifølge de russiske indenrigsministerium var flere tilmed bevæbnet med skydevåben.

- Politiet har fundet og beslaglagt skydevåben på stedet. Konflikten er indstillet, og anholdelser fortsætter, oplyser Indenrigsministeriet til det russiske nyhedsbureau TASS. Der er ikke meldt om nogen tilskadekomne på grund af skud.

Mere end 90 personer er blevet anholdt i forbindelse med konflikten på Khovanskoye-kirkegården i det sydvestlige Moskva. Politiet måtte ifølge russiske medier affyre skud for at skille de to grupper ad og dæmpe volden.