Slægtning til Naser Khader tiltalt for Syriensrejse

Retsordfører Naser Khader(K) er i familie med en af de fire, der torsdag sad tiltalt ved retten i Glostrup for at ville tilslutte sig Islamisk Stat

Følg Krimi

En af de tiltalte på anklagebænken i Glostrup ret er i familie med de konservatives retsordfører Naser Khader. Den i dag 19-årige pige er blandt de fire, som er tiltalt for sidste år at ville rejse til Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat. To af mændene og den ene kvinde blev stoppet i Tyrkiet den 17. marts sidste år, mens den yngste kvinde aldrig kom af sted fra Danmark, fordi hendes forældre havde taget hendes pas af bekymring for, om hun kunne finde på at rejse til Syrien.

Selv om det ikke er en nær slægtning til Naser Khader, så kender han kun forældrene som sekulære og ikke-religiøse.

- Når det kan ske for dem, kan det ske for alle. De er ikke religiøse, og når deres børn kan blive ramt af islamist-sygen, så er alle i farezonen.

Søn af tidligere imam i retten for Syriensrejse

Den 19-årige nægter sig skyldig, og andre af de tiltalte har sagt, at de ville på bryllupsrejse i Tyrkiet. Naser Khader har aldrig haft særlig meget med den unge pige at gøre og har kun set hende til større familiesammenkomster. Alligevel begyndte hans alarmklokker på et tidspunkt at ringe i forbindelse med deres bekendtskab på Facebook.

- Vi var venner på Facebook, og der kunne jeg se, at hun blev mere og mere aggressiv i sin tone. Hun skrev blandt andet til mig på et tidspunkt, at hun skammede sig over at være i familie med mig, fortæller Naser Khader.

Selv om ingen af de fire unge mennesker nåede at tilslutte sig Islamisk Stat, så understreger retsordføreren, at netop islamister og hjemvendte syrienskrigere udgør et af tidens store sikkerhedstrusler. Hvis den 19-årige pige bliver dømt, viser det netop, at det kan spire frem over alt.  

Terror-listerne fra Islamisk Stat: Her er de danske Syrien-krigere

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde