Slog lejr igen og igen: Nu udvises romaer

Personerne med rumænsk baggrund er blevet udvist efter en aktion mod syv romalejre onsdag

Billedet her er taget ved en tidligere lejlighed, hvor Ekstra Bladet fulgte politiet rundt i romalejre, som skal ryddes. Foto: Stine Tidsvilde
Billedet her er taget ved en tidligere lejlighed, hvor Ekstra Bladet fulgte politiet rundt i romalejre, som skal ryddes. Foto: Stine Tidsvilde
Følg Krimi

Københavns Politi slog onsdag til syv forskellige steder for at imødekomme mange anmeldelser om såkaldte romalejre i København. 26 mennesker blev anholdt i aktionen.

Siden er 23 af dem blevet løsladt med en bøde på 1000 kroner, men tre af dem beholdt politiet lidt længere.

- Nu har Udlændingestyrelsen overtaget, og de tre personer bliver udvist i dag. Det gør de, fordi de er gengangere, siger Jakob Søndergaard, der er vicepolitiinspektør i Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

Flere anmeldelser
Københavns Politi har i 2017 modtaget flere anmeldelser om romalejre, end man gjorde på samme tid sidste år. Mellem 120 og 125 anmeldelser er det indtil videre blevet til.

Karen Thisted: Red min by – mit land

- Når borgerne ser sådan en lejr, så ringer de og siger, at der er en lejr et givent sted, og så reagerer vi ved at tage ud og se og vurdere, om det er noget, vi skal lave en aktion på, siger Jakob Søndergaard.

- Men går romaerne ikke bare ud og laver en lejr igen, når de bliver løsladt?

- Vi ser gengangere, men om de her går ud og gør det igen, det ved vi ikke. Jeg håber da ikke, at de gør det, siger vicepolitiinspektøren og henviser til, at der jo er konsekvenser, som man også ser, når tre netop bliver udvist nu.

Danske hjemløse trues
I weekenden kunne TV 2 fortælle, hvordan danske hjemløse jagtes af romaerne, som kræver penge af danskerne. Her fortalte André Christiansen, hvordan han er blevet vækket, mens han lå på Nørreport Station.

Østeuropæere jagter danske hjemløse: Afkræves penge for at sove på gaden

- Det var lidt svært, for de står tre store mænd. De er på den anden side af 50, så det er jo det, vi kalder mafiaen. Og så kræver de penge. Da jeg så sagde nej, tog den ene et baseballbat frem og truede mig, fortæller han til TV2.

Mændende forsøgte at kræve 500 kroner for at lade ham sove der. André Christiansens hund skræmte dog heldigvis rumænerne væk.

Giver vacciner på grund af lort
Det er ikke kun de danske hjemløse, der har oplevet følgerne af, at romaerne er kommet til Danmark. Også ved Trinitatis Kirke i København er man plaget af, at de slår sig ned på kirkens område.

Det betyder, at det flyder med skrald, papkasser, tøj, flasker og ikke mindst tis og lort. Og det er kirkepersonalet, som står tilbage og skal rydde op efter dem.

Roma-alarm: Rekord i anmeldelser

Det betyder, at medarbejderne får tilbudt vaccination mod hepatitis, fordi de er i så tæt kontakt med afføringen. Det skriver Berlingske.

- Vi rydder det op, vi kan, men det kræver mere, end sådan en kirke er gearet til. Eksempelvis kræver det professionel desinficeringssprøjtemaskiner, som vi slet ikke har, at rydde op efter menneskeafføring. Så det er et stort problem og en stor omkostning for os, siger ledende kirketjener Kresten Dahl til Berlingske.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.