Slog til mod 20 adresser: Fandt skydevåben, knive og narko

Stor politiaktion tirsdag morgen efterlader flere fængslet for narko og våben

Iført en sort t-shirt og army-mønstrede bukser blev en yngre, tatoveret mand i dag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Næstved som en ud af 11 mænd anholdt i en sag om våben og større mængder narko.

Den anholdte blev tidligt tirsdag morgen pågrebet under en større politiaktion udført af Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi mod flere adresser på Vestlolland.

De 11 mænd i alderen 18-50 år, hvoraf størstedelen har dansk-klingende navne og ifølge politiet befinder sig i periferien af bandemiljøet, er mistænkt for at udgøre et kriminelt netværk.

En efter en blev hver enkelt sag tirsdag ført for en dommer i Retten i Næstved, der i anledning af de mange anholdelser afholdte grundlovsforhør i flere af retsbygningens sale.

Af sigtelsen mod den army-klædte mand fremgik det, at han er sigtet for besiddelse af et større kvantum amfetamin-lignende stof og for videresalg med et større omfang af modtagere og aftagere. Af hensyn til efterforskningen blev dørene kort efter lukket, men inden nåede den unge mand at erkende dele af sigtelsen.

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Ifølge politiinspektør i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver har de 11 anholdte været genstand for en længerevarende efterforskning, som i de tidlige timer tirsdag kulminerede med politiaktionen.

Her slog betjente fra den sydsjællanske politikreds med hjælp fra kolleger fra andre kredse til mod 20 forskellige adresser.

I den forbindelse sikrede betjentene blandt andet knive, slagvåben, ammunition, skydevåben og en - med politiinspektør Kim Klivers egne ord - 'pæn mængde' amfetamin, noget hash og kokain.

Banket op af politiet
Tirsdag eftermiddag er flere af de anholdte fortsat ved at blive fremstillet for en dommer, mens andre er blevet varetægtsfængslet i op til fire uger.

Herunder to unge mænd i 20'erne, der ifølge politiets sigtelse står bag fordelingen af 14 kilo amfetamin på forskellige steder på Sjælland, Fyn og Lolland-Falster.

Begge nægter sig skyldige.

Til Ekstra Bladets udsendte nåede den ene af dem inden retsmødet kort at fortælle, hvordan han tidligt i morges blev 'banket op af politiet'.

- Jeg åbner helt søvnig for døren og når at sige 'hvad fanden sker der', og så bliver jeg anholdt, forklarede den unge mand, som udover de 14 kilo amfetamin sammen med kammeraten også er sigtet for have opbevaret tre skydevåben på en adresse i Horslunde i tre måneder sidste år.

 

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Udspringer af tidligere sag
Ud fra flere af sigtelserne mod de 11 anholdte er efterforskningen en udløber af en anden straffesag, der tidligere er blevet afgjort ved Retten i Næstved.