SLUT: Køb Charlie Hebdo og støt kampen for ytringsfrihed

Du kan få den historiske udgave af satiremagasinet her

Støt Charlie Hebdo og byd på to eksemplarer af den historiske førsteudgave.
Støt Charlie Hebdo og byd på to eksemplarer af den historiske førsteudgave.

Det vælter ind med bud på det nyeste nummer af satire-magasinet Charlie Hebdo. Ib fra Fredensborg har netop budt 12.000 kroner. Her begrunder han hvorfor, han har valgt at byde på magasinet.

- Det er selvfølgelig fordi, at jeg gerne vil støtte Charlie Hebdo og deres tegnere og hele det budskab, de har på magasinet.  Jeg synes altid, at det udtryk for ytringsfrihed skal fremmes. Så det her er en super-god sag, fortæller Ib, der ikke vil have sit efternavn frem.

Det næsthøjeste bud ligger lige i halen på Ibs fra Fredensborg. Lars-Christian Brask har budt 10.000 kroner.

- Jeg vil vise min sympati og støtte for en organisation, som står for ytringsfrihed. Ytringsfriheden skal vi holde fast i, og er noget, som jeg også selv synes, at jeg står for, siger han.

Auktionen fortsætter indtil klokken 22, hvor de to højeste bud kan se frem til at få tilsendt et af de ombejlede magasiner.

Pengene går ubeskåret til Charlie Hebdo.

 

--------------------------------------------------------------

Franske kiosker oplevede et sandt stormløb i morges, da satiremagasinet Charlie Hebdo kom på gaden igen efter sidste onsdags terroraktion i Paris.

Samtlige 700.000 trykte blade blev revet væk, men det lykkedes for Ekstra Bladets reporter at få fingre i to eksemplarer, som vi nu bortauktionerer.

Auktionen løber indtil klokken 22 i aften, og personerne bag de to højeste bud får bragt ud bladet eller kan hente det personligt hos Ekstra Bladet på Rådhuspladsen i København allerede torsdag.

Pengene fra de to vinder-bud går ubeskåret til den fortsatte drift af Charlie Hebdo.

-Vi har taget dette initiativ for at vise vores støtte til Charlie Hebdo. Gerningsmændene påstår, at de handlede i den hellige profets navn, men de er intet andet end gemene drabsmænd, og de skal ikke have lov til at kyse os til tavshed, siger Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør Poul Madsen.

Charlie Hebdo vil trykke flere blade i det kommende dage, men du kan her få fat i førsteudgaven.

Send dit bud til 1224@eb.dk.

OBS: Dit bud godtages kun, hvis det indeholder navn, adresse og telefonnummer.

Sidste frist er onsdag 14. januar 2015 kl. 22.00

Vi vil i løbet af aftenen skrive her på siden, hvor højt buddet er kommet op.


Ekstra Bladets udsendte oplevede på nærmeste hold, hvordan satiremagasinet blev revet væk i Frankrig. Video/redigering: Jakob Jørgensen/Mikkel Cramon