Slut med hashsalg i Pusher Street: Nu spiller de backgammon

Ekstra Bladet har tirsdag været på Christiania. Her kunne avisens udsendte fastslå, at hashhandlen ikke længere foregår åbenlyst

Slut med hashsalg i Pusher Street: Nu spiller de backgammon

Christianitter blokerer Pusher Street.

Tirsdag formiddag blev et stålhegn påsat sort stof sat op langs boderne på Christianias Pusher Street.

Gaden, der er notorisk kendt for hashhandel, er dermed lukket.

Da Ekstra Bladets mand ankom til Christiania tirsdag aften kunne han også hurtigt konstatere, at handlen med hash heller ikke er rykket ud fra Pusher Street til andre områder af fristaden. Ikke åbenlyst i hvert fald.

Bag Pusher Streets sorte gardin: Boder udpeget til nedrivning

En af årsagerne bag lukningen er, at stemningen på Christiania skal være mere fyldt med kærlighed, mangfoldighed, natur og kultur, skriver Fællesrådet i en pressemeddelelse efter tirsdagens møde.

Har lyttet
Og noget tyder på, at beboerne på fristaden mener det alvorligt. Flere christianitter havde nemlig taget stilling foran hegnet til Pusher Street, da Ekstra Bladet besøgte området. Her blev der grint, spillet musik og talt med forbipasserende, men da Ekstra Bladets mand på stedet spurgte, om man fortsat kan købe hash på Christiania, forsvandt de positive miner.

- Der er lukket, svarer en af de unge mænd meget kontant.

Ellers mærker man ikke, at stemningen på fristaden er trykket efter tirsdagens beslutning om at lukke for de kriminelle aktiviteter, der er blevet synonym med Christiania - tværtimod.

Christianitter blokerer Pusher Street

Ved Cafe Nemoland sad folk og drak øl, mens de spillede backgammon og nød solskinsvejret - enkelte steder blev der røget en joint.

Gadebilledet ved husene langs volden var indtaget af christianitter, som grillede ved de store fællesarealer. Rockere eller andre hashandlere skal man spejde længe efter på Christiania.

Artikel fortsætter under billedet ...

Dette syn mødte flere hashkøbere tirsdag formiddag, da de ankom til Pusher Street på Christiania. Foto: Ekstra Bladet
Dette syn mødte flere hashkøbere tirsdag formiddag, da de ankom til Pusher Street på Christiania. Foto: Ekstra Bladet

Politiet hilser Pusher Street-blokade velkommen

Uholdbar situation
Christianitterne har på et møde tirsdag aften besluttet at "sætte Pusher Street på pause".

Beslutningen er truffet på baggrund af en udvikling omkring hashgaden, som ifølge christianitterne ikke er til fristadens bedste.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Christianias såkaldte Fællesmøde har udsendt tirsdag aften.

- Christiania skal være en fristad for kærlighed, mangfoldighed, natur og kultur, udtaler Fællesmødet.

- Desværre har udviklingen omkring Pusher Street bidraget til at skabe et andet billede af Christiania, og det vil vi ikke acceptere, lyder det videre.

Det fremgår ikke, hvad problemet konkret menes at være. Men tilsyneladende er mange beboere trætte af, at bander og rockere har indtaget gaden, selvom de ikke har nogen tilknytning til fristaden.