Smadrede bil gennem bank-facade: 26-årig fængslet

Røverne torpederede bankens facade med en bil, hvorefter personalet blev truet til at udlevere penge

Mathias Øgendal
Mathias Øgendal

En 26-årig mand er i dag blevet varetægtsfængslet frem til 18. maj. Den unge mand er sigtet for at have deltaget i et voldsom røveri mod en Danske Bank i slutningen af marts i år.

Her tvang to maskede mænd sig adgang til bankens afdeling i Glostrup på Roskildevej ved at torpedere bygningsfacadens vinduer med en ældre Volvo.

– De kører bilen ned af nogle trapper og så ind i gennem bankens facade. Bagefter springer der to mænd ud af bilen, den ene med en pistol og den anden med en sprøjteflaske, som vi ikke ved, hvad indeholder, fortalte vagtchef ved Vestegnens Politi, Jørgen Jensen, dengang til Ekstra Bladet.

I forbindelse med røveriet efterlyste Vestegnens Politi tre mænd, to af dem stod for røveriet, mens en tredje ventede foran banken i en stjålet flugtbil.

Røverne slap af sted med et ukendt kontant beløb. Foto Mathias Øgendal Krimi Mand anholdt efter voldsomt bank-kup

Men Kristi Himmelfarts dag valgte den 26-årige mand selv at melde sig selv.

Manden, som ifølge Ekstra Bladets oplysninger har tilknytning til Sverige, blev tidligere i dag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup, hvor sagen kørte for lukkede døre.

Under røveriet truede de tavse røvere personalet med en pistol og en sprøjteflaske. Foto: Mathias Øgendal Krimi Røvere torpederer bank med bil

Det betyder, at det fortsat ikke er kendt for offentligheden, om den 26-årige har deltaget under røveriet, om han har ført flugtbilen eller har en helt tredje tilknytning til kuppet.

Ifølge bankens personale talte de to aktive røvere ikke meget under røveriet, hvor bankens automater blev tømt. Vestegnens Politi meldte kort efter kuppet ud på Twitter, at der kunne være tale om svenske røvere.

Det skyldtes, at efterforskere fandt en flaske ammoniak med svensk etiket i røvernes flugtbil.