Smart svindel: Betalte 800.000 kr. for en portion sushi og fik pengene retur

Dagen efter købte 24-årig en Mercedes Cabriolet. Kærestepar fængslet for bedrageri

Dyr sushi. Et måltid til 280 kr. blev betalt med 800.000 kr., som en 24-årig fik retur. Men det var snyd, mener politiet. Foto: Jan Dagø.
Dyr sushi. Et måltid til 280 kr. blev betalt med 800.000 kr., som en 24-årig fik retur. Men det var snyd, mener politiet. Foto: Jan Dagø.

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Med 800.000 kr. på kontoen købte en 24-årig mand fra København en Mercedes Cabriolet til 640.000 kr.

Pengene var gået ind på hans konto i Jyske Bank dagen før. Men problemet er - ifølge politiet - at han havde snydt en sushi-restaurant på Amager for formuen ved at 'komme til' at betale de 800.000 kr. for meget på sit dankort for et måltid sushi, så restauranten straks førte beløbet tilbage uden at fatte mistanke.

Den 24-årige betalte, ifølge sigtelsen, det enormt dyre sushi-måltid med et dankort fra Sparekassen Sjælland. Men da han skulle have det for meget betalte beløb på 800.000 kr. retur, byttede han kortet ud med sit dankort fra Jyske Bank, hvor pengene gled ind uden besvær.

Mistanke: Snød også pizzabagere
Politiet mener, at den 24-årige har lavet nummeret to gange tidligere i pizzeriaer. Den ene gang 'kom han til' at betale 830.000 kr. for meget, den anden gang 130.000 kr. Og begge gange fik han pizza-bagerne til at betale beløbene tilbage.

Politiet mener, at han købte dels en Audi A5 til 200.000 kr. og to Rolex-ure til 216.000 kr. for pengene.

I dag blev den 24-årige og hans 23-årige kæreste varetægtsfængslet i Københavns dommervagt for 13 dage, sigtet for bedrageri. Begge, der er af anden etnisk herkomst, nægter sig skyldige.

Den 24-årige forklarede i retten, at han og kæresten var ude at køre den 30. april og fik lyst til sushi. De parkerede i Kongedybet på Amager, og han ringede til en sushi-bar for take-out.

Kort efter kom en medarbejder med maden, der kostede 280 kr. Han betalte 200 kr. kontant og 80 kr. på sit kreditkort fra Sparekassen Sjælland via en bærbar dankortterminal.

Han bemærkede straks, at kvitteringen lød på 800.000 kr. og gjorde den ansatte opmærksom på fejlen. Han blev bedt om at følge med tilbage til restauranten, så pengene kunne blive ført tilbage.

Lån i Paris, nå nej, Nigeria
Han satte sit dankort i terminalen, og de 800.000 kr. gik ind på kontoen. Men han havde brugt et andet dankort og en anden konto, nemlig kontoen i Jyske Bank. I dommervagten kunne den 24-årige ikke forklare, hvorfor han brugte et andet dankort til at få pengene retur end det han havde betalt med.

Kontoen i Jyske Bank var oprettet få dage forinden. Han erkendte, at han havde købt et Mercedes til 640.000 kr. dagen efter, at de 800.000 kr. var gået ind på kontoen, men det var fordi, han havde fået accept på et lån på 1,3 millioner kr. fra en bank i Paris.

- Min kæreste har altid gernet ville have en Mercedes Cabriolet, så da jeg regnede med, at lånet i Paris ville gå igennem, købte jeg den, sagde den 24-årige. Han fandt efterfølgende ud af, at banken nok lå i Nigeria...

Han bekræftede i dommervagten, at han to gange tidligere havde fået penge tilbage, som han havde betalt for meget på to pizzariaer på tilsammen 960.000 kr. En Audi A5 var imidlertid købt for et lån i Santander Bank, hævdede han, og to Rolex-ure havde kæresten købt for sin opsparing.

Anholdt inden ferie i Dubai
Parret blev anholdt torsdag, da de var på vej på ferie i Dubai.

Hans 23-årige kæreste bekræftede i store træk den 24-åriges forklaring. Hun havde været på toilettet, da han fik pengene retur hos sushi-restauranten. Hun kendte ikke til, at han havde købt en Mercedes Cabriolet for pengene. Rolex-urene havde hun købt for sin opsparing, og hun havde set kærestens låne-accept, men kendte ellers ikke noget til hans konti.

Anklager Louise Nielsen spurgte den 23-årige kvinde om fire kostbare Louis Vuitton tasker, der var fundet under ransagningen hos hende. Hun forklarede i dommervagten, at to af dem havde hun haft i lang tid, de to andre havde hun fået for en uges tid siden.