Smilede til vennerne: Sigtede fortsat fængslet

Alle fem sigtede fik forlænget deres varetægtsfængsling for deres rolle i overfaldet på Nanna og hendes kæreste juleaften. Samtidig oplyser anklageren, at politiet snart har færdigefterforsket sagen

Se mere om mandagens fritsforlængelse af de fem sigtede i videoen herover (Video: Maria Haargaard)
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Det var en flok smilende unge mænd, der mandag igen skulle for en dommer i sagen om overfaldet på Nanna Skovmand og hendes kæreste juleaften på Vesterbro i København.

Mandag skulle en dommer i Københavns Byret afgøre, hvorvidt de fem sigtede fortsat skulle sidde varetægsfængslet.

Han besluttede efter et kort retsmøde, at alle fem sigtede fik forlænget deres varetægtsfængslet i fjorten dage, hvilket betyder, at tre af de sigtede skal sidde fængslet frem til 9. marts.

Sigtet for overfald på Nanna: Dømt til udvisning to gange

De to øvrige - to drenge under 18 år - sidder varetægtsfængslet i surrogat. Den ene på en lukket institution og den anden hjemme hos sine forældre.

Ifølge dommeren er årsagen til den fortsatte fængsling, at byretten vil undgå, at de fem sigtede afstemmer deres forklaring og dermed påvirker politiets efterforskning.

Smilede til pårørende
Ekstra Bladet var til stede i retten, hvor fire af de fem sigtede blev ført ind på skift. Den sidste sigtede er fængslet i surrogat hjemme hos sine forældre og fik derfor forlænget sin skriftlig uden at skulle møde op i retten.

Selv om de sigtede er sigtet for vold af særlig rå og farlig karakter, så var det en flok tilsyneladende afklarede og rolige unge mennesker, der blev fremstillet i retten.

DF efter overfaldet på Nanna: Betingede udvisninger skal droppes

5-7 venner og et enkelt forældrepar var mødt op i retten, og der var overskud til både smil og anerkendende nik fra de sigtede.

Mødet med de pårørende var ganske kort, da selve retsmødet blev afholdt for lukkede døre af hensyn til efterforskningen, men anklager Tomas Hugger kunne efterfølgende fortælle, at anklagemyndigheden snart er klar med et anklageskrift.

- Politiet har snart færdigefterforsket sagen, og det betyder, at vi snart er klar med et anklageskrift, siger Tomas Hugger til Ekstra Bladet

Udvist to gange
Mandag har Ekstra Bladet afsløret, at en af de fem unge - en 18-årige unge mand - der nu er sigtet for grov vold mod Nanna Skovmand og hendes kæreste, tidligere er dømt til udvisning af Danmark to gange i forbindelse med domme ved Københavns byret. Den ene dom er stadfæstet af Østre Landsret.

Begge gange er udvisningen gjort betinget med en prøvetid på to år - selvom den unge mand begik ny alvorlig kriminalitet indenfor prøvetiden af den første dom, hvor han var blevet udvist betinget, fik han alligevel en ny chance af Københavns byret, og udvisningen blev ikke effektueret.

Nanna-overfaldet: Derfor er 16-årig fængslet derhjemme

Han fik sin første dom 12. marts 2013. Ét års fængsel, hvoraf 6 måneder blev gjort betinget med samfundstjeneste. Dommen blev stadfæstet af Østre Landsret 16. oktober 2013. Dog med den ændring, at vilkåret for samfundstjeneste udgik, og der i stedet blev truffet afgørelse om foranstaltninger efter lov om social service med betingelser, som gælder indtil 16. november 2015.

21. november 2013 stod han igen for en dommer. Da blev han idømt fængselsstraf i tre måneder og første gang betinget udvist af Danmark med en prøvetid på to år, viser dokumenter som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Alligevel fortsatte han den kriminelle løbebane. Og ni måneder senere, 21. august 2014 blev han ved Københavns byret idømt 1 år og fem måneders fængsel som en fællesstraf med den tidligere dom. Han blev bl.a. dømt for røveri og tyveri.

Selvom han ifølge tidligere domme opfyldte betingelserne i udlændingeloven for udvisning, stemte to af de voterende dommere for, at den nu 18-årige alligevel skulle have lov til at blive i Danmark.

Nanna: Nu tør jeg ikke gå udenfor en dør

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.